Moderni silakkalaatikko
Tämä herkullinen ja helppo silakkalaatikko saa pirteän vivahduksen piparjuuresta. Mukavaa terävyyttä tuo myös kerman pehmentämä chilikastike.
4 annosta
- 600 g silakkafileitä
- 1½ tl suolaa
- 2 rkl voita + voita vuoan voiteluun
- 2 rkl vastaraastettua piparjuurta
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl chilikastiketta
- 2 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin ja ripottele pinnalle suolaa.
2. Sekoita voi ja piparjuuri, levitä seos fileille ja kääri ne rullalle. Lado rullat tiiviisti voideltuun uuninkestävään vuokaan.
3. Sekoita kerma ja chilikastike ja kaada silakkarullien päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan