Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mintulla maustettua herne-savupekonirisottoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä keittiömestari Sami Tallbergin reseptillä luot perinteiselle italialaiselle risotolle uusia vivahteita.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Reseptin tarjoaa

  • 4 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 200 g vähärasvaista savupekonia
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ nippua timjamia
  • ½ dl öljyä
  • 4 dl risottoriisiä
  • 4 dl valkoviiniä
  • n. 2 l kasvis- tai kanalientä
  • 2 rkl hienonnettuja mintun lehtiä
  • 4 dl herneitä (tuoreet herneet esikeitetään 5 minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä, pakasteherneet sulatetaan ja lisätään sellaisenaan)
  • 2 dl Alpro soya -ruoanlaittovalmistetta

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja paloittele savupekoni. Hienonna timjami.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipulia, murskattuja valkosipulinkynsiä, pekonia, laakerinlehtiä ja timjamia öljyssä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

3. Lisää joukkoon risottoriisi. Kuullota kolmen minuutin ajan, jotta riisin huokonen pinta avautuu.

4. Lisää kattilaan valkoviini. Anna kiehua, kunnes viini kiehunut kasaan noin puoleen alkuperäisestä määrästä.

5. Lisää joukkoon kasvis- tai kanaliemi neljässä erässä välillä sekoitellen. Sekoittelun tarkoituksena on tietty välttää risoton pohjaan palaminen, ja samalla edistää riisin oman tärkkelyksen vapautumista, joka tekee risotolle tyypillisen rakenteen. Liika sekoittelu saattaa tehdä risotosta puuromaisen.

6.Kun riisi on al dente ja rakenne vaikuttaa sopivalta, lisää joukkoon minttu, herneet ja ruoanlaittovalmiste. Anna kiehahtaa ja sekoita kuminuolijalla tai puulastalla ilmavasti puolen minuutin verran jotta risottoon syntyy kuohkeutta.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

KurpitsarisottoValkopapukeittoa ja basilikaaBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraPunajuuririsottoa tryffeliöljyn kanssaLammasta vihannessosekeitossaLehtikaalirisotto
RisottoKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 18.08.202407:00
    Japanilaista

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 12.11.202211:15
    Kala

    Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

  • 08.10.202211:30
    Risotto

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan