Minipizzat
Pizzettet, kuten niitä kutsutaan Italiassa, ovat pieniä pizzoja. Ne leivotaan ilman juustoa, ja sopivat siksi hyvin tarjoiltavaksi myös maitoallergikoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl kidesokeria
- 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
- 6 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 kesäkurpitsaa
- 100 g paseerattua tomaattia
- 75 g kuutioitua kinkkua
- 50 g mustia oliiveja
- mustapippuria
- 1 rkl kuivattuja yrttimausteita
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva ja sokeri 4 rkl vettä. Yhdistä jauhot ja suola, tee jauhoseoksen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan öljy, hiivaseos ja loput vedestä. Sekoita taikina puulusikalla. Vaivaa taikinaa 4-5 minuuttia tai kunnes se notkistuu. Anna taikinan kohota 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertainen.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa 2 minuuttia ja jaa se 16 palaan. Kaulitse pieniä, 5 mm paksuisia pizzapohjia. Laita ne öljytylle pellille. Raasta kesäkurpitsa hienosti. Kuutioi kinkku.
3. Levitä 2-3 tl paseerattua tomaattia joka pohjalle ja laita päälle kesäkurpitsaraastetta, kinkkua ja oliiveja. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja yrttimausteilla, norota päälle oliiviöljyä. Paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes pizzat ovat rapeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan