Minipizzat

Pizzettet, kuten niitä kutsutaan Italiassa, ovat pieniä pizzoja. Ne leivotaan ilman juustoa, ja sopivat siksi hyvin tarjoiltavaksi myös maitoallergikoille.

Neljälle

  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 100 g paseerattua tomaattia
  • 75 g kuutioitua kinkkua
  • 50 g mustia oliiveja
  • mustapippuria
  • 1 rkl kuivattuja yrttimausteita
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva ja sokeri 4 rkl vettä. Yhdistä jauhot ja suola, tee jauhoseoksen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan öljy, hiivaseos ja loput vedestä. Sekoita taikina puulusikalla. Vaivaa taikinaa 4-5 minuuttia tai kunnes se notkistuu. Anna taikinan kohota 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertainen.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa 2 minuuttia ja jaa se 16 palaan. Kaulitse pieniä, 5 mm paksuisia pizzapohjia. Laita ne öljytylle pellille. Raasta kesäkurpitsa hienosti. Kuutioi kinkku.

3. Levitä 2-3 tl paseerattua tomaattia joka pohjalle ja laita päälle kesäkurpitsaraastetta, kinkkua ja oliiveja. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja yrttimausteilla, norota päälle oliiviöljyä. Paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes pizzat ovat rapeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!