Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Minipizzat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pizzettet, kuten niitä kutsutaan Italiassa, ovat pieniä pizzoja. Ne leivotaan ilman juustoa, ja sopivat siksi hyvin tarjoiltavaksi myös maitoallergikoille.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 100 g paseerattua tomaattia
  • 75 g kuutioitua kinkkua
  • 50 g mustia oliiveja
  • mustapippuria
  • 1 rkl kuivattuja yrttimausteita
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva ja sokeri 4 rkl vettä. Yhdistä jauhot ja suola, tee jauhoseoksen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan öljy, hiivaseos ja loput vedestä. Sekoita taikina puulusikalla. Vaivaa taikinaa 4-5 minuuttia tai kunnes se notkistuu. Anna taikinan kohota 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertainen.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa 2 minuuttia ja jaa se 16 palaan. Kaulitse pieniä, 5 mm paksuisia pizzapohjia. Laita ne öljytylle pellille. Raasta kesäkurpitsa hienosti. Kuutioi kinkku.

3. Levitä 2-3 tl paseerattua tomaattia joka pohjalle ja laita päälle kesäkurpitsaraastetta, kinkkua ja oliiveja. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja yrttimausteilla, norota päälle oliiviöljyä. Paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes pizzat ovat rapeita.

Lisää aiheesta:

Pizzaa parsallaTuoretomaattipizzaPizzakierteetPizza joulukinkustaGrillatut minipizzatPizza Marinara
PizzaAlkuruoatKananmunatonLaktoositonVappuLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)