Minestronekeitto
Minestrone on liha- ja vihanneskeitto, jota tarjotaan kaikkialla Italiassa etenkin talvisin.
- Ruokavalio: Laktoositon
6 annosta
- 150 g suolalapaa
- 1 sipuli
- 2 purjoa
- 1porkkana
- 3 perunaa
- 250 g kaalia
- 2 litraa kuumaa lientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 3 tomaattia
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 100 g spagettia tai wok-nuudeleita
- 200 g vihreitä pakasteherneitä
- 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
- hienonnettua persiljaa
- purjon vihreä osa
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 5 persiljanoksaa
- 4 valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele, kuori ja puhdista sipuli, purjo, porkkana, perunat ja kaali. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Kuutioi perunat ja suikaloi siankylki. Kalttaa ja kuori tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Paista lihasuikaleita keittopadassa, älä ruskista. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää porkkana, purjot (säästä vihreä osa), perunat ja kaali. Kuullota vihanneksia kannen alla, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Ravista pataa välillä.
2. Tee sideharsosta pieni pussi ja pane pussiin purjon vihreät osat, laakerinlehti, timjami, persiljanoksat ja pippurit. Lisää pataan maustepussi, liemi, tomaattipyree, tomaattilohkot ja puristettu valkosipulinkynsi. keitä 30 minuuttia ilman kantta.
3. Murskaa spagetit tai nuudelit käsin ja lisää keittoon. Keitä vielä 5-8 minuuttia. Sekoita joukkoon herneet, pavut ja keitä vielä viisi minuuttia. Nosta maustepussi keitosta, ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti