Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Minestronekeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Minestrone on liha- ja vihanneskeitto, jota tarjotaan kaikkialla Italiassa etenkin talvisin.

  • Ruokavalio: Laktoositon

6 annosta

  • 150 g suolalapaa
  • 1 sipuli
  • 2 purjoa
  • 1porkkana
  • 3 perunaa
  • 250 g kaalia
  • 2 litraa kuumaa lientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 tomaattia
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 100 g spagettia tai wok-nuudeleita
  • 200 g vihreitä pakasteherneitä
  • 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • hienonnettua persiljaa
  • purjon vihreä osa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 5 persiljanoksaa
  • 4 valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele, kuori ja puhdista sipuli, purjo, porkkana, perunat ja kaali. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Kuutioi perunat ja suikaloi siankylki. Kalttaa ja kuori tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Paista lihasuikaleita keittopadassa, älä ruskista. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää porkkana, purjot (säästä vihreä osa), perunat ja kaali. Kuullota vihanneksia kannen alla, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Ravista pataa välillä.

2. Tee sideharsosta pieni pussi ja pane pussiin purjon vihreät osat, laakerinlehti, timjami, persiljanoksat ja pippurit. Lisää pataan maustepussi, liemi, tomaattipyree, tomaattilohkot ja puristettu valkosipulinkynsi. keitä 30 minuuttia ilman kantta.

3. Murskaa spagetit tai nuudelit käsin ja lisää keittoon. Keitä vielä 5-8 minuuttia. Sekoita joukkoon herneet, pavut ja keitä vielä viisi minuuttia. Nosta maustepussi keitosta, ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

Punainen perunakeittoBroilerinkoipireidet sitruunakastikkeessaVenäläinen lohikeittoThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläKalaa valkoviinikastikkeessaKlassinen pot-au-feu
MinestronekeittoAlkuruoatLiharuokaLaktoositonPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Minestronekeitto
  • 09.01.202414:00
    Jauhelihakeitto

    Vappu Pimiän minestronekeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Chili-minestronekeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Minestronekeittoa kanalla

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Talvivihannesminestrone-keitto ja tofua

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Minestronekeitto