Minestronekeitto

Minestrone on liha- ja vihanneskeitto, jota tarjotaan kaikkialla Italiassa etenkin talvisin.

6 annosta

  • 150 g suolalapaa
  • 1 sipuli
  • 2 purjoa
  • 1porkkana
  • 3 perunaa
  • 250 g kaalia
  • 2 litraa kuumaa lientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 tomaattia
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 100 g spagettia tai wok-nuudeleita
  • 200 g vihreitä pakasteherneitä
  • 2 dl keitettyjä valkoisia papuja
  • hienonnettua persiljaa
  • purjon vihreä osa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 5 persiljanoksaa
  • 4 valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele, kuori ja puhdista sipuli, purjo, porkkana, perunat ja kaali. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Kuutioi perunat ja suikaloi siankylki. Kalttaa ja kuori tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Paista lihasuikaleita keittopadassa, älä ruskista. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää porkkana, purjot (säästä vihreä osa), perunat ja kaali. Kuullota vihanneksia kannen alla, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Ravista pataa välillä.

2. Tee sideharsosta pieni pussi ja pane pussiin purjon vihreät osat, laakerinlehti, timjami, persiljanoksat ja pippurit. Lisää pataan maustepussi, liemi, tomaattipyree, tomaattilohkot ja puristettu valkosipulinkynsi. keitä 30 minuuttia ilman kantta.

3. Murskaa spagetit tai nuudelit käsin ja lisää keittoon. Keitä vielä 5-8 minuuttia. Sekoita joukkoon herneet, pavut ja keitä vielä viisi minuuttia. Nosta maustepussi keitosta, ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja