Minestronekeitto ruispastasta
Julkaistu
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 400 g naudanjauhelihaa
- oliiviöljyä
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- pala varsiselleriä
- 1/4 osa valkokaalia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 100 g ruispastaa
- n. 1 l kanalientä tai vettä
- ruukku tuoretta basilikaa
- 2 rkl suolaa ja mustapippuria
- raastettua parmesaania
Valmistusohje
Suikaloi kaali, porkkana ja varsiselleri. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja lisää jauheliha sekä tomaattipyree. Pyöräytä pari kertaa ja lisää kasvikset. Lisää kanaliemi ja hauduta noin 1 tunti. Lisää pasta ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi leikattua basilikaa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Kun annostelet keiton kulhoihin, ripottele päälle hieman raastettua parmesania.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto