Keittojen klassikko meren herkuilla terästettynä. Sopii niin lounaaksi kuin elegantiksi alkuruoaksi.
4 annosta
- 2 dl makaroneja
- 480 g fileekalaa, esimerkiksi seitiä
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 3 luumutomaattia
- 2 varhaissipulia
- 1 nippu tilliä
- 1,3 l hummerilientä
- 2 laakerinlehteä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Viipaloi varhaissipuli ja hienonna tilli. Keitä hummerilientä laakerinlehden kanssa hiljalleen noin viisi minuuttia. Pane joukkoon makaronit, varhaissipuli ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 9 minuutin ajan.
2. Hauduta kalafileitä suolavedessä toisessa kattilassa. Kala on valmis, kun liha on kiinteää ja läpikotaisin valkoista.
3. Aseta kala keskelle syvää lautasta ja sijoittele ravunpyrstöt ympärille. Kaada päälle lämmin keitto ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.