Minestronekeitto kalalla
Keittojen klassikko meren herkuilla terästettynä. Sopii niin lounaaksi kuin elegantiksi alkuruoaksi.
4 annosta
- 2 dl makaroneja
- 480 g fileekalaa, esimerkiksi seitiä
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 3 luumutomaattia
- 2 varhaissipulia
- 1 nippu tilliä
- 1,3 l hummerilientä
- 2 laakerinlehteä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Viipaloi varhaissipuli ja hienonna tilli. Keitä hummerilientä laakerinlehden kanssa hiljalleen noin viisi minuuttia. Pane joukkoon makaronit, varhaissipuli ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 9 minuutin ajan.
2. Hauduta kalafileitä suolavedessä toisessa kattilassa. Kala on valmis, kun liha on kiinteää ja läpikotaisin valkoista.
3. Aseta kala keskelle syvää lautasta ja sijoittele ravunpyrstöt ympärille. Kaada päälle lämmin keitto ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti