Mieto intialainen kana
Tämä intialainen kanaruoka valmistetaan aivan erityisellä tavalla. Kun ruokaöljy on kiehunut muutaman minuutin, se nousee pintaan. Öljyn voi silloin kuoria pois ruoan maun kärsimättä. Tarjoa miedolta maistuva ruoka keitetyn riisin, pastan tai leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl punaista chiliä
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua mustaa juustokuminaa
- 1 hienonnettu kanelitanko
- 1 tl suolaa
- 3½ dl vettä
- 3 rkl ruokaöljyä
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kanafileet noin 2 sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli. Pane kananlihat, sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, juustokumina, kaneli, suola ja vesi kattilaan ja anna kiehua 10 minuutin ajan.
2. Lisää öljy ja anna kiehua hiljalleen, kunnes öljy nousee pintaan ja erottuu mausteistaan. Kuori sitten pois mahdollisimman paljon öljyä.
3. Lisää kerma ja keitä vielä viisi minuuttia. Varmista, että kana on läpikotaisin kypsää. Tarjoa riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan