Miedosti savustettuja broilerin koipia kermakastikkeessa

Tällä kertaa grillissä paistuvat maukkaat broilerin koivet. Savun aromi kruunaa tämän kesäisen herkun.

Ainekset

  • 2 kg broilerin koipia
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • nippu rosmariinia
  • 1 prk kermaa
  • suolaa
  • 1 prk säilöttyä paprikaa

Valmistusohje

Hiero paprikajauhetta ja suolaa koipien pinnoille ja grillaa ne niin, ettei paprika kuitenkaan pala. Sammuta grillin liekki koipien kohdalta ja ripottele savupuruja ja rosmariinia savukaukaloon.

Pidä savustusliekki ja yksi lisäliekki päällä ja kypsennä koipia kannen alla vähintään vartti, kunnes uutta savua ei enää muodostu. Nosta koivet pataan ja kaada kermaa päälle.

Mausta rosmariinin lehdillä ja hauduta kannen alla puolisen tuntia.

Grillaa lisäkkeeksi paprikaviipaleita ja tarjoa myös juustoriisiä koipien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!