Merirapuja ja chorizomakkaraa

21.10.2013.

Ainekset

  • 10 merirapua
  • 1 purjo
  • 1 porkkanaa
  • 1 mustajuuri
  • 50 g pähkinöitä
  • 4 tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 100 g voita
  • 3 shalottisipulia
  • 50 g chorizomakkaraa
  • Suolaa, valkoviiniä, timjamia, fenkolinsiemeniä, laakerinlehti, sitruunaa

Valmistusohje

1. Kuori meriravut ja sipulit. Laita pilkotut sipulit kattilaan ja kuullota. Laita ravun kuoret, pilkottu porkkana ja tomaatit kattilaan. Lisää mausteet ja viini. Lisää tilkkaa vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä noin 20 minuuttia ja siivilöi. Tarkista maku ja keitä noin 1/3 osa kasaan.

2. Paahda pähkinät pannulla voin kera.

3. Kuori mustajuuret ja hauduta suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä kypsiksi.

4. Laita mustajuuren kanssa samaan kattilaan pestyt purjon renkaat ja mausta.

5. Mausta ja paista meriravut sekä chorizomakkara kuumalla pannulla nopeasti ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.