Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merileväsämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 1 pala hiivaa (tai vastaava määrä kuivahiivaa)
  • 2 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi-oliiviöljyä)
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl kuivattua merilevää (etnisestä kaupasta, myös norilevyt käyvät)
  • n. 12 dl vehnäjauhoja
  • suolankukkia

Valmistusohje

Laita merilevä mukiin kylmään veteen likoamaan. Jos käytät norilevyjä, leikkaa ne saksilla pienemmiksi, että mahtuvat mukiin.

Lämmitä 5 dl vettä kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan (tai paketin ohjeen mukaan, jos käytät kuivahiivaa). Lisää oliiviöljy ja vispaa tasaiseksi. Purista merilevästä vesi ja saksi levä mukissa pieneksi silpuksi. Lisää levä suolan kanssa nesteeseen. Sekoita lusikalla myös puolet jauhoista nesteeseen joukkoon, sekä loput jauhoista 1dl kerrallaan käsin vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja tuntuu kimmoisalta. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin verran.

Kun taikina on kohonnut ja tuntuu ilmavalta, nosta se leivinpöydälle ja muotoile pitkulaisen muotoiseksi leiväksi varovasti, rikkomatta ilmakuplia. Ota iso veitsi tai leivinlasta ja leikkaa pötkö 12 osaan. Nosta taikinapalat leivinpaperille ja voitele kylmällä vedellä. Ripottele päälle muutama suolankukan murunen ja paista uunissa 180-asteessa kunnes sämpylät ovat kypsiä. Kypsyyden tuntee kun kääntää sämpylän leivinliinan päällä nurinpäin ja kopauttaa sormilla pohjaan, kypsä sämpylä kuulostaa ontolta.

Tarjoa tuorejuustolla ja graavilohella täytettyinä tai rapukeiton kera.

Lisää aiheesta:

Pähkinä-hedelmä-porkkanaleivätVaalea ruokaleipä unikonsiemeninVaalea ruokaleipäUmagitCurrykaalipiirasAuringonkukkaleipä
SämpylätSuolaiset leivonnaisetKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät