Merikrottimedaljongit pekonikääreessä
Merikrottia on nimitetty maailman rumimmaksi kalaksi, mutta ulkonäkö unohtuu, kun saa maistaa kalan äärimmäisen herkullisen maun. Mehukas kala on kuin kotonaan pinaattipedillä ja punaviinikastikepeilissä ja muiden vahvojen makujen seurassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 merikrottimedaljonkia
- 4 pekoniviipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
Pinaatti
- 250 g pinaattia
- 225 g tuoreita herkkusieniä
- 1 sipuli
- 2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 3 dl punaviiniä
- 1 kanaliemikuutio
- 2 tl voita
Lisäksi
- puisia cocktailtikkuja
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja suikaloi salotit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita ja herkkusieniä voissa, kunnes sipuli on kullankeltaista ja läpikuultavaa. Purista pakastepinaateista neste pois ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta 3 minuuttia.
2. Taputtele kalapalat kuiviksi ja kiedo pekonisiivu jokaisen medaljongin ympärille. Kiinnitä tikulla. Paista kalamedaljonkeja oliiviöljyssä keskilämmöllä noin 4 minuuttia puoleltaan.
3. Keitä viiniä kokoon, niin että puolet on jäljellä ja liuota kanaliemikuutio kiehuvaan viiniin. Kiillota kastike voinokareella. Lusikoi kastike peiliksi lämpimille lautasille. Jaa pinaattiseos lautasille ja nosta päällimmäiseksi kalamedaljongit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut