Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merikrottimedaljongit pekonikääreessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 merikrottimedaljonkia
  • 4 pekoniviipaletta
  • 2 rkl oliiviöljyä

Pinaatti

  • 250 g pinaattia
  • 225 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tl voita

Lisäksi

  • puisia cocktailtikkuja

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja suikaloi salotit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita ja herkkusieniä voissa, kunnes sipuli on kullankeltaista ja läpikuultavaa. Purista pakastepinaateista neste pois ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta 3 minuuttia.

2. Taputtele kalapalat kuiviksi ja kiedo pekonisiivu jokaisen medaljongin ympärille. Kiinnitä tikulla. Paista kalamedaljonkeja oliiviöljyssä keskilämmöllä noin 4 minuuttia puoleltaan.

3. Keitä viiniä kokoon, niin että puolet on jäljellä ja liuota kanaliemikuutio kiehuvaan viiniin. Kiillota kastike voinokareella. Lusikoi kastike peiliksi lämpimille lautasille. Jaa pinaattiseos lautasille ja nosta päällimmäiseksi kalamedaljongit.

Lisää aiheesta:

Lohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaVärikäs kalapataKampelafileet pinaattipedilläVasikanmaksaa herkkusienikastikkeessaThaimaalaiset kalakakut ja dippikastikeKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera
KalamuhennosLiharuokaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Merikrottia on nimitetty maailman rumimmaksi kalaksi, mutta ulkonäkö unohtuu, kun saa maistaa kalan äärimmäisen herkullisen maun. Mehukas kala on kuin kotonaan pinaattipedillä ja punaviinikastikepeilissä ja muiden vahvojen makujen seurassa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Merikrottimedaljongit pekonikääreessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Muhennetut ahvenet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Muhennettu lipeäkala

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ahvenmuhennos