Merikrottia ja lohta sahramiriisin kera

Tämä näyttävä ruoka valmistuu yllättävän helposti ja nopeasti. Herkuttele juhlavasti ja samalla kevyesti!

4 annosta

  • 250 g lohta fileenä
  • 250 g merikrottifileitä
  • 12 scampia
  • 0,25 g sahramia (puoli pussillista)
  • 4 annosta riisiä

Valkoviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2½ dl valkoviiniä
  • 2½ dl kalalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • 4 sitruunanlohkoa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kiehauta sahramilla maustettu vesi. Lisää riisi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Valkoviinikastike Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli, älä ruskista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Siirrä sipulikattila takaisin levylle. Lisää neste suurukseen pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi kastike.

3. Paloittele kala, mutta jätä scampit kokonaisiksi. Kypsennä lohi ja merikrotti erikseen, sillä niillä on eri keittoaika. Hauduta lohi kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Hauduta merikrotti samalla tavalla. Keitä scampeja pari minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Koristele sitruunalla ja ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!