Merikrottia ja lohta sahramiriisin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664538/landscape16_9/515/290/ba6256d92d6ebb9bb3f12bbe4c03c3c2/Kf/899398-3652.jpg)
Tämä näyttävä ruoka valmistuu yllättävän helposti ja nopeasti. Herkuttele juhlavasti ja samalla kevyesti!
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 250 g lohta fileenä
- 250 g merikrottifileitä
- 12 scampia
- 0,25 g sahramia (puoli pussillista)
- 4 annosta riisiä
Valkoviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2½ dl valkoviiniä
- 2½ dl kalalientä
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 4 sitruunanlohkoa
- ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kiehauta sahramilla maustettu vesi. Lisää riisi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Valkoviinikastike Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli, älä ruskista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Siirrä sipulikattila takaisin levylle. Lisää neste suurukseen pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi kastike.
3. Paloittele kala, mutta jätä scampit kokonaisiksi. Kypsennä lohi ja merikrotti erikseen, sillä niillä on eri keittoaika. Hauduta lohi kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Hauduta merikrotti samalla tavalla. Keitä scampeja pari minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Koristele sitruunalla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka