Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merikrottia ja lohta sahramiriisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä näyttävä ruoka valmistuu yllättävän helposti ja nopeasti. Herkuttele juhlavasti ja samalla kevyesti!

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 250 g lohta fileenä
  • 250 g merikrottifileitä
  • 12 scampia
  • 0,25 g sahramia (puoli pussillista)
  • 4 annosta riisiä

Valkoviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2½ dl valkoviiniä
  • 2½ dl kalalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • 4 sitruunanlohkoa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kiehauta sahramilla maustettu vesi. Lisää riisi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Valkoviinikastike Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli, älä ruskista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kuumenna viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Siirrä sipulikattila takaisin levylle. Lisää neste suurukseen pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi kastike.

3. Paloittele kala, mutta jätä scampit kokonaisiksi. Kypsennä lohi ja merikrotti erikseen, sillä niillä on eri keittoaika. Hauduta lohi kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Hauduta merikrotti samalla tavalla. Keitä scampeja pari minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Koristele sitruunalla ja ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

Kananmaksa, sardellivoi ja punaviinikastikeNieriää heravoin ja valkoviinin keraKeitettyä lohta valkoviinikastikkeessaPaistettua kalaa sahramikastikkeessaPorsaankyljys RobèrtUlkofilee punaviinikastikkeessa
KalafileeKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière