Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merianturaa Juliana

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Elegantti ruoka kuohkeine kastikkeineen on kokeilemisen arvoinen.

Neljälle

  • 8 merianturafileetä (n. 800 g)
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 cl genever-viinaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 raaka munankeltuainen
  • 1 tl voita kastikkeen kiilloitukseen
  • 1 rkl vesikrassisilppua
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 rkl ruohosipulisilppua
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Taita merianturafileet kahtia ja asettele ne voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle 1 dl kalalientä, 1 dl valkoviiniä ja genever, peitä vuoan muotoon leikatulla voipaperilla (tai leivinpaperilla). Pane vuoka uuniin 15 minuutiksi, kunnes kala on läpikypsää. Nostele fileet varovasti vuoasta ja pidä ne lämpimänä.

2. Sekoita keskenään 1 rkl voita ja 1 rkl jauhoa suurustetahnaksi, beurre manié. Siivilöi fileiden paistoliemi kastikekattilaan ja kaada joukkoon loppu kalaliemi ja viini. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl ja suurusta beurre maniélla vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Hienonna vesikrassi ja tilli sekä ruohosipuli pieneksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

3. Ota kattila liedeltä ja vatkaa kastikkeeseen munankeltuainen sekä 1 tl voita. Kastike ei saa enää kiehua, ettei se juoksetu. Lisää kastikkeeseen hienonnetut mausteyrtit ja löysä kermavaahto. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike kalafileiden päälle tarjoiluvadille ja gratinoi nopeasti uunin grillivastuksen alla.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraLohikranssi katkaravuillaLohikvenellit valkoviinikastikkeessa
KalafileePääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière