Meriantura Meunière

Merianturan maku on vertaansa vailla. Tuore meriantura maistuu parhaimmalta yksinkertaisesti pannulla voissa paistettuna. Tässä klassisessa ranskalaisreseptissä meriantura paistetaan kokonaisena.

4 annosta

  • 2 merianturaa, à 400 g
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 75-100 g voita

Koristeeksi

  • sitruunaa
  • hienonnettua persiljaa
  • keitettyjä perunoita
  • tilliä maun mukaan

Valmistusohje

1. Hienonna persilja. mausta kala suolalla ja pippurilla ja pyörittele se jauhoissa. Sulata isolla paistinpannulla osa voista ja paista merianturaa miedolla lämmöllä noin 5-6 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Ruskista paistinpannulla loput voista ja kaada rasva kalan päälle. Tarjoile kala saman tien keitettyjen perunoiden, persiljasilpun ja sitruunaviipaleiden kera. Voit ripotella kalan koristeeksi tilliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!