Mainos
Mainos

Meriantura on herkullinen valinta uudenvuodenpäivän juhla-aterialle, mutta voi valmistaa tämän ruoan mistä tahansa muustakin vaaleasta kalasta. Jos saatavilla ei ole tuoreita sinisimpukoita, voit käyttää myös pakastettuja sinisimpukoita tai säilykesimpukoita.

4 annosta

  • 4 kalafileetä
  • 4 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 12 sinisimpukkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 rkl valkoviiniä
  • 1 pieni purjo
  • 1 salottisipuli
  • tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna voiteluun

Kastike

  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kauli kaksi voitaikinalevyä yhteen ja leikkaa kummastakin kaulitusta levystä iso pyörylä. Leikkaa merianturafileet kahtia ja nosta kummankin voitaikinapyörylän toiselle puolikkaalle neljä kalapalaa niin, että pyörylöihin jää noin 2 cm reuna. Levitä kalapalojen päälle katkaravut ja simpukat ja pirskottele mausteeksi sitruunamehua ja valkoviiniä. Suikaloi purjo ja hienonna salottisipuli ja tilli. Levitä kasvikset päällimmäiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Käännä pyörylän tyhjä puolikas täytteen päälle ja painele reunat huolellisesti yhteen.

2. Pistele kääröihin pieniä reikiä ja voitele munalla. Nosta kääröt leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes voitaikina on täysin kypsää ja kauniin väristä. Tarjoa kullekin päivällisvieraalle puolet yhdestä kääröstä.

3. Kastike: Hienonna toinen salottisipuli ja kiehauta se valkoviinissä ja kalaliemessä. Hauduta, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Lisää hienonnettu rakuuna ja mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.