Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Merelliset voitaikinakääröt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 kalafileetä
  • 4 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 12 sinisimpukkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 rkl valkoviiniä
  • 1 pieni purjo
  • 1 salottisipuli
  • tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna voiteluun

Kastike

  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kauli kaksi voitaikinalevyä yhteen ja leikkaa kummastakin kaulitusta levystä iso pyörylä. Leikkaa merianturafileet kahtia ja nosta kummankin voitaikinapyörylän toiselle puolikkaalle neljä kalapalaa niin, että pyörylöihin jää noin 2 cm reuna. Levitä kalapalojen päälle katkaravut ja simpukat ja pirskottele mausteeksi sitruunamehua ja valkoviiniä. Suikaloi purjo ja hienonna salottisipuli ja tilli. Levitä kasvikset päällimmäiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Käännä pyörylän tyhjä puolikas täytteen päälle ja painele reunat huolellisesti yhteen.

2. Pistele kääröihin pieniä reikiä ja voitele munalla. Nosta kääröt leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes voitaikina on täysin kypsää ja kauniin väristä. Tarjoa kullekin päivällisvieraalle puolet yhdestä kääröstä.

3. Kastike: Hienonna toinen salottisipuli ja kiehauta se valkoviinissä ja kalaliemessä. Hauduta, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Lisää hienonnettu rakuuna ja mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua

Lisää aiheesta:

Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKalaa valkoviinikastikkeessaTournedos taikinakuoressaLohikyljykset hyytelössäPaistettu kateenkorva sienipedilläKylmä maustelohi ja tillimajoneesi
ÄyriäispiirakkaAlkuruoatLisäkeruoatKalaruoka

Meriantura on herkullinen valinta uudenvuodenpäivän juhla-aterialle, mutta voi valmistaa tämän ruoan mistä tahansa muustakin vaaleasta kalasta. Jos saatavilla ei ole tuoreita sinisimpukoita, voit käyttää myös pakastettuja sinisimpukoita tai säilykesimpukoita.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka
  • 24.8.08:00
    Katkaravut

    Skagenpiirakka

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapupiiraat

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Juustopiiras äyriäisillä