Mélanien nopea lohitahna eli lohirillette

Lohirillette
Mélanie Rezé

TikTokiin ruokavideoita kuvaava Mélanie Rezé loihti tämän reseptin Pro Kala ry:n Kalakuu-kampanjan tiimoilta. Tämä nopeasti kypsästä kalasta tehtävä pateemainen tahna eli lohirillette on helppo ottaa piknikille mukaan.

Ainekset

  • 170 g cajunmaustettua loimutettua kirjolohta
  • 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl tilliä
  • 1/2 sitruunamehu
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Nopea lohirillette valmistuu näin:

  1. Murskaa kala haarukalla irtonaiseksi.
  2. Sekoita kalan joukkoon loput raaka-aineet eli tuorejuusto, piparjuuri, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri
  3. Sekoita kunnes tahnassa on rilletelle tyypillinen rakenne.
  4. Nauti perinteiseen ranskalaiseen tapaan eli rapean patongin kanssa ja happamien cornichon-kurkkujen kera tai tillillä maustettujen ruisnappien kanssa.
  5. Laita rillette lasipurkkiin ja ota helposti mukaan vaikka piknikille!

Vinkki! Kalaksi sopii mikä tahansa kypsä kala oman makusi mukaan. Kala voi olla savustettu, loimutettu, höyrytetty tai muuten kypsennetty sekä maustettu miten itse haluat. Kalatahnan voi maustaa myös täysin oman maun mukaan. Voit lisätä esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja, eri yrttejä, kapriksia, maustettua tuorejuustoa...

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.