Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mélanien nopea lohitahna eli lohirillette

Mélanie Rezé
Julkaistu 29.04.2021 07:38

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 170 g cajunmaustettua loimutettua kirjolohta
  • 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl tilliä
  • 1/2 sitruunamehu
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Nopea lohirillette valmistuu näin:

  1. Murskaa kala haarukalla irtonaiseksi.
  2. Sekoita kalan joukkoon loput raaka-aineet eli tuorejuusto, piparjuuri, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri
  3. Sekoita kunnes tahnassa on rilletelle tyypillinen rakenne.
  4. Nauti perinteiseen ranskalaiseen tapaan eli rapean patongin kanssa ja happamien cornichon-kurkkujen kera tai tillillä maustettujen ruisnappien kanssa.
  5. Laita rillette lasipurkkiin ja ota helposti mukaan vaikka piknikille!

Vinkki! Kalaksi sopii mikä tahansa kypsä kala oman makusi mukaan. Kala voi olla savustettu, loimutettu, höyrytetty tai muuten kypsennetty sekä maustettu miten itse haluat. Kalatahnan voi maustaa myös täysin oman maun mukaan. Voit lisätä esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja, eri yrttejä, kapriksia, maustettua tuorejuustoa...

Lisää aiheesta:

Näin valmistat juhlallisen kala-aterian: "Resepti on niin helppo, että onnistuu jokaiselta"Nyt on nopea ja ravitseva kalaruoka! Hyödynnä jämät: "Kannattaa kokeilla"Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!Raikas, maukas ja monipuolinen – ruokaisa kesäsalaatti sopii monen eri herkun pariksiRapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestäänGrillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeammin
VappuNopeat ja helpotLisäkeruoatKalaruoka

TikTokiin ruokavideoita kuvaava Mélanie Rezé loihti tämän reseptin Pro Kala ry:n Kalakuu-kampanjan tiimoilta. Tämä nopeasti kypsästä kalasta tehtävä pateemainen tahna eli lohirillette on helppo ottaa piknikille mukaan.

Tuoreimmat aiheesta

Vappu
  • 25.4.11:00
    Munkit

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 30.04.202408:55
    Alkoholittomat juomat

    Alkoholiton vappujuoma

  • 28.04.202407:00
    Munkit

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 12.04.202413:26
    Marinoitu kala

    Fenkolisuolattua kuhaa

  • 13.04.202411:28
    Marinoitu kala

    Boquerones-muikut eli marinoidut muikut