Mélanien nopea lohitahna eli lohirillette

Lohirillette
Mélanie Rezé

TikTokiin ruokavideoita kuvaava Mélanie Rezé loihti tämän reseptin Pro Kala ry:n Kalakuu-kampanjan tiimoilta. Tämä nopeasti kypsästä kalasta tehtävä pateemainen tahna eli lohirillette on helppo ottaa piknikille mukaan.

Ainekset

  • 170 g cajunmaustettua loimutettua kirjolohta
  • 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl tilliä
  • 1/2 sitruunamehu
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Nopea lohirillette valmistuu näin:

  1. Murskaa kala haarukalla irtonaiseksi.
  2. Sekoita kalan joukkoon loput raaka-aineet eli tuorejuusto, piparjuuri, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri
  3. Sekoita kunnes tahnassa on rilletelle tyypillinen rakenne.
  4. Nauti perinteiseen ranskalaiseen tapaan eli rapean patongin kanssa ja happamien cornichon-kurkkujen kera tai tillillä maustettujen ruisnappien kanssa.
  5. Laita rillette lasipurkkiin ja ota helposti mukaan vaikka piknikille!

Vinkki! Kalaksi sopii mikä tahansa kypsä kala oman makusi mukaan. Kala voi olla savustettu, loimutettu, höyrytetty tai muuten kypsennetty sekä maustettu miten itse haluat. Kalatahnan voi maustaa myös täysin oman maun mukaan. Voit lisätä esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja, eri yrttejä, kapriksia, maustettua tuorejuustoa...

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!