Meiramilihapullat

Muotoile kauniita lihapullia vedellä huuhdotun lusikan ja kosteiden käsien avulla. Tarjoile punakaalin kanssa. Punakaali keitetään omenlohkojen kanssa.

Neljälle

  • 600 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 iso, hienoksi raastettu porkkana
  • 1 hienoksi raastettu keltasipuli
  • ½ rkl kuivattua meiramia
  • voita paistamiseen

Lisukkeeksi

  • punakaalia
  • omenalohkoja

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihataikina ja anna sen levätä jääkaapissa puoli tuntia.

2. Pyörittele pieniä lihapullia ja paista ne hitaasti paistinpannulla keskilämmöllä. Ravistele pannua välillä, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä.

3. Tarjoile punakaalin kera, jonka keität omenalohkojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!