Muotoile kauniita lihapullia vedellä huuhdotun lusikan ja kosteiden käsien avulla. Tarjoile punakaalin kanssa. Punakaali keitetään omenlohkojen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g sika-nautajauhelihaa
- 1 kananmuna
- suolaa ja pippuria
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 iso, hienoksi raastettu porkkana
- 1 hienoksi raastettu keltasipuli
- ½ rkl kuivattua meiramia
- voita paistamiseen
Lisukkeeksi
- punakaalia
- omenalohkoja
Valmistusohje
1. Sekoita jauhelihataikina ja anna sen levätä jääkaapissa puoli tuntia.
2. Pyörittele pieniä lihapullia ja paista ne hitaasti paistinpannulla keskilämmöllä. Ravistele pannua välillä, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä.
3. Tarjoile punakaalin kera, jonka keität omenalohkojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.