Mehukiisseliä kerman kera

Kesäisen raikkaan jälkiruoan kotimaa on Tanska, jossa sen nimi on rödgröt med flöde [rröygrröymeflöy]. Meijerimaassa se tarjoillaan tietenkin paksun kerman kera. Talvella pääset kesäkiisselin makuun pakastettuja marjoja käyttämällä.

4 hengelle

  • 300 g vadelmia
  • 300 g punaisia viinimarjoja
  • 150 g mustia viinimarjoja
  • 7 1/2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 25 g mantelilastuja
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Perkaa ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ja pane marjat kiehumaan 10 minuutiksi. Kaada marjasose siiviläliinalla (esim. sideharso) vuorattuun siivilään. Anna valua alla olevaan kulhoon ainakin puoli tuntia.

2. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kiehauta mehu. Sekoita perunajauho ja vaniljasokeri kylmään vesitilkkaan tasaiseksi seokseksi.

3. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus mehuun. Nosta takaisin liedelle, nosta lämpö kiehumapisteeseen, mutta anna pulpahtaa vain kerran. Kaada kiisseli tarjoiluvatiin ja sirottele hieman sokeria päälle, jotta pinnalle ei muodostu kalvoa. Anna kiisselin jäähtyä ja tarjoile mantelilastujen ja jääkylmän kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja