Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mehukiisseliä kerman kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 hengelle

  • 300 g vadelmia
  • 300 g punaisia viinimarjoja
  • 150 g mustia viinimarjoja
  • 7 1/2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 25 g mantelilastuja
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Perkaa ja huuhtele marjat. Kiehauta vesi ja pane marjat kiehumaan 10 minuutiksi. Kaada marjasose siiviläliinalla (esim. sideharso) vuorattuun siivilään. Anna valua alla olevaan kulhoon ainakin puoli tuntia.

2. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kiehauta mehu. Sekoita perunajauho ja vaniljasokeri kylmään vesitilkkaan tasaiseksi seokseksi.

3. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus mehuun. Nosta takaisin liedelle, nosta lämpö kiehumapisteeseen, mutta anna pulpahtaa vain kerran. Kaada kiisseli tarjoiluvatiin ja sirottele hieman sokeria päälle, jotta pinnalle ei muodostu kalvoa. Anna kiisselin jäähtyä ja tarjoile mantelilastujen ja jääkylmän kerman kera.

Lisää aiheesta:

Viktorian riisi eli Viktorian kiisseliMansikkakiisseli ja lasi maitoaSokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaRaparperikiisseli kermamaidon keraKylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön keraMansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaan
KiisseliVälipalatKananmunatonGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Kesäisen raikkaan jälkiruoan kotimaa on Tanska, jossa sen nimi on rödgröt med flöde [rröygrröymeflöy]. Meijerimaassa se tarjoillaan tietenkin paksun kerman kera. Talvella pääset kesäkiisselin makuun pakastettuja marjoja käyttämällä.

Tuoreimmat aiheesta

Kiisseli
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikkakiisseli ja lasi maitoa

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Valkosuklaakiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperikiisseli kermamaidon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämmin raparperipaistos

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperisose