Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Brittihenkinen herkkupaistos, Janitan resepti

Julkaistu 24.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan tuoreen kauden neljännessä jaksossa leivottiin brittien klassikkotuotteita.

Juusto-kermaviilipohja

  • 1,25 dl emmental-juustoraastetta
  • 2,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g kermaviiliä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • vuokasprayta

Taikinakoristeet

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 225 g voita (kylmää ja kuutioitua)
  • 0,75 dl vettä
  • 0,75 tl merisuolaa
  • 1 kpl kananmuna voiteluun

Kana-pekonitäyte

  • 300 g kanan fileesuikaletta
  • 200 g pekonisuikaleita
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 1 kpl punasipuli
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl porkkana
  • n. 100 g bataattia
  • n. 80 g parsakaalia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 kpl kananmuna
  • mausteet: suola, mustapippuri,
  • juustokumina, valkosipulijauhe, maun mukaan
  • chilijauhe

Täyte ja taikinakoristeiden lisääminen

  • 1 kpl kananmuna

Porkkanaruusut

  • 1 kpl porkkana
  • suola maun mukaan
  • mustapippuri maun mukaan
  • basilika muutama lehti

Valmistusohje

JUUSTO-KERMAVIILIPOHJA: Yhdistä juustoraaste ja pohjan kuivat aineet. Sekoita kädellä vaivaamalla joukkoon kermaviili ja öljy. Voitele halkaisijaltaan 27 cm kokoinen piirakkavuoka vuokaspraylla. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n.10 min.

TAIKINAKORISTEET: Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Laita jääkaappiin jähmettymään. Kauli valmis taikina ja muotoile siitä koristeeksi suikaleita, lehtiä ja kukkia. Suikaleet kannattaa leikata taikinapyörällä ja lehti- ja kukkakuviot voi tehdä esimerkiksi muottien avulla.

TÄYTE JA TAIKINAKORISTEIDEN LISÄÄMINEN: Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja pilko sipulit ja kasvikset. Keitä kasviksia kiehuvassa vedessä muutama minuutti, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi pekoni, jos käytät pekonisiivuja. Paista pannulla kanasuikaleet ja pekoniviipaleet ja mausta ne suolalla, pippurilla, juustokuminalla, valkosipulijauheella ja chilijauheella. Yhdistä kanasuikaleet, pekoni ja kasvikset, kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kulhossa ruokakerma ja kananmuna, kaada tasaisesti pohjan päälle. Paista piirakkaa ensin noin 15-20min, sen jälkeen lisää päälle taikinakoristeet. Voitele piirakka kananmunalla ja paista vielä toiset 15–20 minuuttia. Tarvittaessa nosta uunin lämpötilaa.

PORKKANARUUSUT: Viipaloi porkkana hyvin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi raastinraudan tai mandoliinin avulla. Levitä porkkanaviipaleet uunipellille, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, tai kunnes porkkanaviipaleet ovat pehmenneet. Kun viipaleet ovat jäähtyneet hetken, laita noin 10 kpl porkkanaviipaleita peräkkäin tasolle. Rullaa viipaleet varovasti rullaksi. Tarvittaessa voit tukea ruusua hammastikkujen avulla työntämällä muutaman hammastikun viipaleiden läpi. Nosta ruusut koristeeksi piirakan pinnalle (jos olet käyttänyt hammastikkuja, poista ne
ennen piirakan tarjoilua) lisää halutessasi ruusujen viereen koristeeksi basilikaa.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Makujen metsä, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Rouheiset bagelit, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Tulistuneet vegaaniset välipala pizzaset, Hannan reseptiKoko Suomi leipoo: Ravitsevat rieskaset, Siirin reseptiKoko Suomi leipoo: Syyssesongin parhaat, LauraKoko Suomi leipoo: Pizzamuffinit kahdella täytteellä
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti