Mehevä maissikeitto
Julkaistu
Kesämökillä, talvilomalla, purjeveneessä, opiskelija-asunnossa... Missä tahansa pienessä keittiössä tämä keitto on taattu menestys. Käytä säilykeperunoita, pakastettuja perunakuutioita tai kuutioi raakoja perunoita.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 150 g pekonia
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1 l kanalientä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 400 g perunakuutioita
- 1 pieni prk maissia
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
- timjamia
Valmistusohje
1. Kuutioi pekoni hienoksi, paista kattilassa hetki. Lisää sipuli ja hetken päästä liemi.
2. Lisää tomaattimurska ja perunat. Mausta. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia.
3. Lisää lopuksi maissit ja kuumenna keitto ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti