Mehevä maissikeitto
Julkaistu
Kesämökillä, talvilomalla, purjeveneessä, opiskelija-asunnossa... Missä tahansa pienessä keittiössä tämä keitto on taattu menestys. Käytä säilykeperunoita, pakastettuja perunakuutioita tai kuutioi raakoja perunoita.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 150 g pekonia
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1 l kanalientä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 400 g perunakuutioita
- 1 pieni prk maissia
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
- timjamia
Valmistusohje
1. Kuutioi pekoni hienoksi, paista kattilassa hetki. Lisää sipuli ja hetken päästä liemi.
2. Lisää tomaattimurska ja perunat. Mausta. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia.
3. Lisää lopuksi maissit ja kuumenna keitto ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista