Mehevä kaalipata
Tämä on kevyttä ruokaa parhaimmillaan – mehevää ja maukasta. Kaikenlainen jauheliha sopii pataan, kuten myös muut kaalilajit.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Kahdelle
Ainekset
- 250 g naudan- tai hirvenjauhelihaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta quatre epices -mausteseosta (nelimauste)
- 1 pieni keltasipuli
- 3 dl kasvislientä
- 1 lohko keräkaalia
- 2 isoa porkkanaa
- 1 pieni laakerinlehti
- ¼ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha, suola, pippuri ja quatre epices. Raasta tai hienonna sipuli, kääntele lihataikinaan ja lisää hieman lientä.
2. Suikaloi kaali ja raasta porkkanat. Lado vuorotellen kaalia, porkkanaa ja jauhelihaa pieneen kattilaan, laita laakerinlehti padan keskelle. Laita kaalia alimmaiseksi ja ylimmäiseksi.
3. Kaada päälle loput liemestä ja keitä pataa hitaasti kannen alla kunnes kaali on pehmennyt. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta