Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mehevä kaalipata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kevyttä ruokaa parhaimmillaan – mehevää ja maukasta. Kaikenlainen jauheliha sopii pataan, kuten myös muut kaalilajit.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • Kahdelle

Ainekset

  • 250 g naudan- tai hirvenjauhelihaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta quatre epices -mausteseosta (nelimauste)
  • 1 pieni keltasipuli
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 lohko keräkaalia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 pieni laakerinlehti
  • ¼ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita jauheliha, suola, pippuri ja quatre epices. Raasta tai hienonna sipuli, kääntele lihataikinaan ja lisää hieman lientä.

2. Suikaloi kaali ja raasta porkkanat. Lado vuorotellen kaalia, porkkanaa ja jauhelihaa pieneen kattilaan, laita laakerinlehti padan keskelle. Laita kaalia alimmaiseksi ja ylimmäiseksi.

3. Kaada päälle loput liemestä ja keitä pataa hitaasti kannen alla kunnes kaali on pehmennyt. Ripottele päälle persiljaa ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Punakaali omenallaItalialainen lammaspataLammaskaalikääryleetJauhelihaluola juureksillaJauhelihapata juureksillaLammasta savoijinkaalissa
KaalipataKananmunatonLaktoositonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalipata
  • 10.08.202214:08
    Jauhelihapata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu kaali

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kaalia juustokuminassa

  • 18.02.201300:00
    Halstrattu kala

    Grilli-hapankaali

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chilikaalia kookosmaidossa