Mehevä juusto-paprikapiiras

Tämä yksinkertainen piiras on mehevä ja maukas ja sopii moneen tarjoiluun. Tarjoile mielellään sen kanssa rapeaa salaattia ja halutessasi myös vastapaistettua leipää, niin kukaan ei lähde nälkäisenä pöydästä.

Ainekset

  • Neljälle

Pohja

  • 125 g voita
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 4 munaa
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl juustoa kuutioina

Valmistusohje

1. Sekoita voi, vesi, jauho ja suola taikinaksi. Pane lepäämään jääkaappiin tunniksi. Leikkaa paprikat pyöreiksi viipaleiksi.

2. Kauli taikina ja painele se piirasvuokaan. Esipaista 225 asteessa 15 minuuttia. Sekoita keskenään munat ja maito, suolaa ja pippuroi. Ripottele juustokuutiot piirakkapohjalle ja paprikaviipaleet päälle.

3. Kaada päälle munamaito. Paista 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.