Mehevä blinikakku
Blinien mahtava maku perustuu käymiseen, anna taikinan käydä rauhassa mieluiten yön yli. Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun. Tässä reseptissä isot laakeat blinit kasataan kakuksi suolaisten täytteiden kera.
noin 9 paksua bliniä
- 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
- 20 g hiivaa
- 2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 muna
- 1 dl kuumaa maitoa (laktoositon käy)
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voisulaa
- paistamiseen voita
Tarjoiluun
- smetanaa, sipulisilppua ja mätiä tai savulohta
Valmistusohje
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna seoksen käydä pari tuntia huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa.
Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita se käyneeseen taikinaan suolan, voisulan, keltuaisen ja vaahdotetun valkuaisen kanssa.
Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Aseta blinit tarjolle kokoamalla kolmen blinin kerroskakkuja, joiden väleissä on mätiä tai savulohta, smetanaa ja sipulisilppua.
Vinkki: Kala-allergiset ja kasvissyöjät voivat laittaa blinien väliin sienisalaattia tai kuutioitua suolakurkku-sipuliseosta.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka