Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mehevä blinikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

noin 9 paksua bliniä

  • 4 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
  • 20 g hiivaa
  • 2 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl kuumaa maitoa (laktoositon käy)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • paistamiseen voita

Tarjoiluun

  • smetanaa, sipulisilppua ja mätiä tai savulohta

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna seoksen käydä pari tuntia huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa.

Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lämmitä maito ja sekoita se käyneeseen taikinaan suolan, voisulan, keltuaisen ja vaahdotetun valkuaisen kanssa.

Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Aseta blinit tarjolle kokoamalla kolmen blinin kerroskakkuja, joiden väleissä on mätiä tai savulohta, smetanaa ja sipulisilppua.

Vinkki: Kala-allergiset ja kasvissyöjät voivat laittaa blinien väliin sienisalaattia tai kuutioitua suolakurkku-sipuliseosta.

Blinien mahtava maku perustuu käymiseen, anna taikinan käydä rauhassa mieluiten yön yli. Tattarijauhot antavat alkuperäisen venäläisen maun. Tässä reseptissä isot laakeat blinit kasataan kakuksi suolaisten täytteiden kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Vapun valtakunta: Isot blinit Blinit jogurtistaBliniburgeritBlinileipäset10 kpl paksuhkoja blinejä blinipannullaMakeat blinit
BlinitLaskiainenBlinikausiMyllyn ParasLeivontaAlkuruoatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera