Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maustetut suklaatryffelit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aitoihin suklaatryffeleihin tarvitaan ennen kaikkea laadukkaita raaka-aineita ja runsaasti aikaa. Vaivannäkö kuitenkin palkitaan taivaallisella makunautinnolla!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

40 tryffeliä

  • 2½ dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 300 g suklaata
  • 50 g huoneenlämpöistä voita

Maustamiseen

  • 1 rkl rommia, konjakkia tai likööriä
  • 1 tl kanelia tai pikakahvijauhetta
  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta

Kuorrutukseen

  • 100 g suklaata
  • 1 rkl öljyä

Koristeluun

  • 100 g kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. päivä: Kiehauta kerma ja keitä sitä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa. Lisää sokeri ja nokareiksi leikattu voi ja sekoita. Mausta tarvittaessa. Sekoita massa tasaiseksi ja pane jääkaappiin vetäytymään 12 tunniksi.

2. päivä: Muotoile suklaatryffelimassasta kahden teelusikan avulla pieniä palloja. Nosta pallot leivinpaperille ja anna jähmettyä jääkaapissa 12 tuntia.

3. päivä: Sulata kuorrutussuklaa varovasti vesihauteessa. Nosta suklaa vesihauteesta. Jos suklaa alkaa jähmettyä, sen voi lämmittää varovasti uudelleen. Sekoita suklaan joukkoon öljy. Ota jääkaapista vain muutama tryffelipallo kerrallaan, pistä ne haarukkaan, kasta nopeasti suklaaseen ja nosta leivinpaperille. Kun suklaakuorrutus on kovettunut, tryffelipallot pyöritellään kaakaojauheessa. Säilytä tryffeleitä jääkaapissa, mutta nosta ne pöytään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Tommin limoncello-tryffelitPienet karamellitarteletitAppelsiinitryffelitKaksivärinen suklaatryffelikakkuSuklaatryffelitGâteau Riche Gala
MakeisetKananmunatonGluteenitonJouluYstävänpäiväKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku