Maustetut suklaatryffelit
Aitoihin suklaatryffeleihin tarvitaan ennen kaikkea laadukkaita raaka-aineita ja runsaasti aikaa. Vaivannäkö kuitenkin palkitaan taivaallisella makunautinnolla!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
40 tryffeliä
- 2½ dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 300 g suklaata
- 50 g huoneenlämpöistä voita
Maustamiseen
- 1 rkl rommia, konjakkia tai likööriä
- 1 tl kanelia tai pikakahvijauhetta
- 1 tl raastettua appelsiininkuorta
Kuorrutukseen
- 100 g suklaata
- 1 rkl öljyä
Koristeluun
- 100 g kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. päivä: Kiehauta kerma ja keitä sitä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa. Lisää sokeri ja nokareiksi leikattu voi ja sekoita. Mausta tarvittaessa. Sekoita massa tasaiseksi ja pane jääkaappiin vetäytymään 12 tunniksi.
2. päivä: Muotoile suklaatryffelimassasta kahden teelusikan avulla pieniä palloja. Nosta pallot leivinpaperille ja anna jähmettyä jääkaapissa 12 tuntia.
3. päivä: Sulata kuorrutussuklaa varovasti vesihauteessa. Nosta suklaa vesihauteesta. Jos suklaa alkaa jähmettyä, sen voi lämmittää varovasti uudelleen. Sekoita suklaan joukkoon öljy. Ota jääkaapista vain muutama tryffelipallo kerrallaan, pistä ne haarukkaan, kasta nopeasti suklaaseen ja nosta leivinpaperille. Kun suklaakuorrutus on kovettunut, tryffelipallot pyöritellään kaakaojauheessa. Säilytä tryffeleitä jääkaapissa, mutta nosta ne pöytään 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa