Maustettu kokonainen broileri
Valmista mehukasta maustettua broileria helposti ja nopeasti. Tarjoile annos riisin ja raikkaan salaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 raaka broileri
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 palsternakka
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 punainen chili
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
- 3 rkl inkivääriä raastettuna
- tuoretta timjamia
- tuoretta salviaa
- 25 g voita
Lisäksi
- 1 m paistinarua
Valmistusohje
Leikkaa kuoritut juurekset paloiksi ja paista ne pannulla kauttaaltaan. Mausta seos hienonnetulla valkosipulilla ja chilillä, suolalla, sokerilla, pippurilla, 1 ruokalusikallisella inkivääriä sekä yrteillä. Hiero broilerin pintaan sekä sisälle suolaa ja lusikoi täyte sisään. Sido broilerinkoivet yhteen paistinarulla.
Sulata kattilassa voi ja lisää 2 rkl raastettua inkivääriä joukkoon. Valele broileri kokonaan tällä seoksella ja anna maustua 15 minuuttia. Kypsennä uunissa 180 asteessa 45 minuuttia. Tarjoile mehukas broileri riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti