Maustettu kokonainen broileri á la Alex
Valmista kokonaisena maustettu broileri Alexin helpon reseptin avulla. Tarjoile mehukas broileri riisin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 raaka broileri
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 palsternakka
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 punainen chili
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- mustapippuria
- 3 rkl inkivääriä raastettuna
- tuoretta timjamia
- tuoretta salviaa
- 25 g voita
Lisäksi
- 1 m paistinarua
Valmistusohje
Leikkaa kuoritut juurekset paloiksi ja paista ne pannulla kauttaaltaan.
Mausta seos hienonnetulla valkosipulilla ja chilillä, suolalla, sokerilla, pippurilla, 1 ruokalusikallisella inkivääriä sekä yrteillä. Hiero broilerin pintaan sekä sisälle suolaa ja lusikoi täyte sisään. Sido broilerinkoivet yhteen paistinarulla.
Sulata kattilassa voi ja lisää 2 rkl raastettua inkivääriä joukkoon. Valele broileri kokonaan tällä seoksella ja anna maustua 15 minuuttia. Kypsennä uunissa 180 asteessa 45 minuuttia. Tarjoile mehukas broileri riisin kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 830 kcal
Proteiinia 72g (35 E%)
Hiilihydraattia 10g (5 E%)
Kuitua 4g
Rasvaa 56g (61 E%), yli puolet energiasta tulee rasvasta!
josta tyydyttynyttä rasvaa 16g (29% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut