Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mausteista kiinalaista possua

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 250 g luutonta porsaanlihaa
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl kylmää vettä
  • 2 tl maizenaa
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 keskikokoinen keltasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 6 cm purjoa
  • 2 rkl maissiöljyä
  • 2 maustemittaa chilipippuria
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl kidesokeria
  • ½ prk bambunversoja, valutettuja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 6 tuoretta herkkusientä

Valmistusohje

1. Suikaloi porsaanliha ohuesti. Sekoita soija, vesi, maizena ja inkivääri keskikokoisessa kulhossa. Laita lihasuikaleet kulhoon, marinoi 10 minuuttia.

2. Puhdista sienet ja leikkaa pois jalan pää, viipaloi sienet ohuesti. Kuori ja hienonna valkosipuli, kuori ja viipaloi keltasipuli ohuesti. Huuhdo paprika ja suikaloi se n. ½ cm leveiksi ja 5 cm pituisiksi suikaleiksi. Huuhdo purjo ja leikkaa se ½ cm kokoisiksi paloiksi.

3. Kuumenna 1 rkl öljyä isossa wokki- tai paistinpannussa kuumalla lämmöllä. Lisää pannuun sienet, valkosipuli, sipuli, paprika ja chili ja paista n. 2 minuuttia samalla sekoittaen. Laita vihannekset vadille juuri kun ne alkavat pehmetä.

4. Kuumenna loput öljystä wokkipannussa. Nostele lihat marinadista, laita pannuun ja paista 3 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää marinadi, viinietikka, sokeri, bambunversot ja purjo. Paista vielä muutama minuutti samalla sekoittaen. Lisää paistetut vihannekset. Kuumenna, mausta suolalla ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Kiinalaista nuudeleita jauhelihan keraBurgundin pataLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaKokonainen lampaan kyljysrivi peruna-purjotimbaalin keraPunainen lammas- tai nautacurryLiha-kesäkurpitsapata
KiinalaistaKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tässä ruokalajissa on enemmän vihanneksia kuin lihaa. Ota mieluiten esiin kaikki ainekset ennen kuin alat wokata, muuten sinulle voi tulla kiire. Jos haluat, tarjoile riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kiinalaista
  • 05.01.201512:21
    Tortillat

    Kevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa!

  • 18.02.201300:00
    Ankkaa

    Hoisin ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Ankkaa

    Pekingin ankka

  • 18.02.201300:00
    Tofukeitto

    Tofu-nuudelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Tofukeitto

    Tofukeitto rapupuikoilla ja pinaatilla