Mausteinen papu-kookospata
Mausteilla saat arkisestakin ruoasta juhla-aterian. Nauti sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 3 rkl öljyä
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl garam masala –mausteseosta
- 1 tl currya
- 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- puolikas chilipalko hienonnettuna
- 1 prk kookosmaitoa
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 säilyketölkki valutettuja kidneypapuja
- 1 prk valutettuna linssejä
- 3 dl keitettyjä, valutettuja voipapuja
- korianteria
Valmistusohje
Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet, valkosipuli ja chilipaprika. Kääntele hetki.
Lisää kookosmaito ja tomaattimurska. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Lisää kidneypavut, linssit ja voipavut. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Tarkista maku.
Silppua valmiin ruoan joukkoon tuoretta korianteria.
Nauti!
Vinkki! Voit käyttää myös muita papuja ja linssejä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje