Mausteinen papu-kookospata

Mausteilla saat arkisestakin ruoasta juhla-aterian. Nauti sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa.

4 annosta

  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl garam masala –mausteseosta
  • 1 tl currya
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • puolikas chilipalko hienonnettuna
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 säilyketölkki valutettuja kidneypapuja
  • 1 prk valutettuna linssejä
  • 3 dl keitettyjä, valutettuja voipapuja
  • korianteria

Valmistusohje

Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet, valkosipuli ja chilipaprika. Kääntele hetki.

Lisää kookosmaito ja tomaattimurska. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.

Lisää kidneypavut, linssit ja voipavut. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Silppua valmiin ruoan joukkoon tuoretta korianteria.

Nauti!

Vinkki! Voit käyttää myös muita papuja ja linssejä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.