Lampaan selkäliha sopii erityisen hyvin pataruokiin, lut antavat muhevan maun. Kastike saa täyteläisyyttä ranskankermasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g lampaanselkää
- 8-10 pikkusipulia
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 vihreä paprika suikaleina
- 1 tl kynteliä
- 1 tl timjamia
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 2 dl ranskankermaa
- suolaa ja mustapippuria
- voita
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista voissa lihapalat pannulla, siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen sipulit ja nosta pataan.
2. Lisää pataan tomaatit, paprikasuikaleet, timjami, kynteli ja puristettu valkosipuli. Keitä hiljaa kannen alla 30 minuuttia.
3.Lisää ranskankerma ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Tarjoile nuudeleiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!