Mausteinen lammaspata

Lampaan selkäliha sopii erityisen hyvin pataruokiin, lut antavat muhevan maun. Kastike saa täyteläisyyttä ranskankermasta.

Neljälle

  • 800 g lampaanselkää
  • 8-10 pikkusipulia
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 vihreä paprika suikaleina
  • 1 tl kynteliä
  • 1 tl timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista voissa lihapalat pannulla, siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen sipulit ja nosta pataan.

2. Lisää pataan tomaatit, paprikasuikaleet, timjami, kynteli ja puristettu valkosipuli. Keitä hiljaa kannen alla 30 minuuttia.

3.Lisää ranskankerma ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Tarjoile nuudeleiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.