Mausteinen katkarapupata

Tämä on ihana, nopeasti valmistuva työpäivän jälkeen -ruokalaji. Jos haluat valmistaa sen viidessä minuutissa, käytä valmiiksi kuorittuja katkarapuja, muussa tapauksessa muista laskea mukaan aika, joka niiden kuorimiseen menee. Kuorit katkaravut kuitenkin suurin piirtein yhtä nopeasti kuin riisi kiehuu; tarjoile riisin ja paahdetun leivän kera.

Neljälle

  • 600 g kuorimattomia tai 300 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 tuoretta, kuutioitua paprikaa
  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl currya
  • 2 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ maustemitta cayennepippuria
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy padassa. Paista mausteet öljyssä. Lisää tomaatit ja chilikastike, anna poreilla 20 minuuttia.

2. Lisää kerma ja paprika. Kiehauta muutama minuutti.

3. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä läpikotaisin juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.