Maukas sillivoileipä
Jäikö viikonlopusta yli silliä, keitettyjä perunoita, kermaviiliä ja muutama leipäviipale? Hyvä. Tarjoile silloin näitä maukkaita sillivoileipiä, jotka ovat kuin tehtyjä syötäväksi kylmän olutlasillisen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 4 keitettyä perunaa
- 4 matjesfileetä
- 3 dl kermaviiliä
- 4 rkl tavallista sinappia
- 3 rkl voita tai margariinia
- 1 nippu ruohosipulia
- 4 tomaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.
2. Laita leiville kylmää, viipaloitua perunaa.
3. Paloittele matjesfileet ja asettele perunoiden päälle.
4. Sekoita kermaviili, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli, kaada leiville.
5. Sulata voi ja kaada hieman jokaiselle voileivälle. Gratinoi uunissa 7-8 minuuttia. Koristele lautaset tomaattilohkoin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti