Maukas sillivoileipä
Jäikö viikonlopusta yli silliä, keitettyjä perunoita, kermaviiliä ja muutama leipäviipale? Hyvä. Tarjoile silloin näitä maukkaita sillivoileipiä, jotka ovat kuin tehtyjä syötäväksi kylmän olutlasillisen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 4 keitettyä perunaa
- 4 matjesfileetä
- 3 dl kermaviiliä
- 4 rkl tavallista sinappia
- 3 rkl voita tai margariinia
- 1 nippu ruohosipulia
- 4 tomaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.
2. Laita leiville kylmää, viipaloitua perunaa.
3. Paloittele matjesfileet ja asettele perunoiden päälle.
4. Sekoita kermaviili, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli, kaada leiville.
5. Sulata voi ja kaada hieman jokaiselle voileivälle. Gratinoi uunissa 7-8 minuuttia. Koristele lautaset tomaattilohkoin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti