Maukas sillivoileipä

Jäikö viikonlopusta yli silliä, keitettyjä perunoita, kermaviiliä ja muutama leipäviipale? Hyvä. Tarjoile silloin näitä maukkaita sillivoileipiä, jotka ovat kuin tehtyjä syötäväksi kylmän olutlasillisen kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 4 keitettyä perunaa
  • 4 matjesfileetä
  • 3 dl kermaviiliä
  • 4 rkl tavallista sinappia
  • 3 rkl voita tai margariinia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 4 tomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.

2. Laita leiville kylmää, viipaloitua perunaa.

3. Paloittele matjesfileet ja asettele perunoiden päälle.

4. Sekoita kermaviili, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli, kaada leiville.

5. Sulata voi ja kaada hieman jokaiselle voileivälle. Gratinoi uunissa 7-8 minuuttia. Koristele lautaset tomaattilohkoin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!