Maukas sillivoileipä

Jäikö viikonlopusta yli silliä, keitettyjä perunoita, kermaviiliä ja muutama leipäviipale? Hyvä. Tarjoile silloin näitä maukkaita sillivoileipiä, jotka ovat kuin tehtyjä syötäväksi kylmän olutlasillisen kera.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 4 keitettyä perunaa
  • 4 matjesfileetä
  • 3 dl kermaviiliä
  • 4 rkl tavallista sinappia
  • 3 rkl voita tai margariinia
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 4 tomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois.

2. Laita leiville kylmää, viipaloitua perunaa.

3. Paloittele matjesfileet ja asettele perunoiden päälle.

4. Sekoita kermaviili, sinappi ja hienonnettu ruohosipuli, kaada leiville.

5. Sulata voi ja kaada hieman jokaiselle voileivälle. Gratinoi uunissa 7-8 minuuttia. Koristele lautaset tomaattilohkoin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.