Matjesseosvoileivät
Voileivät voivat maistua lounaalla tai kesäpäivän iltapalana. Matjesseos ruisleivällä maistuu hyvältä myös alkuruokana. Silloin vain puolitat reseptin määrät.
Neljälle
- 4 viipaletta tummaa leipää
- pöytämargariinia
- 4-6 keitettyä, kylmää uutta perunaa
- 2 tomaattia
- 1 prk matjessilliä
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- ½ dl leikattua ruohosipulia
- 1-2 dl kevyttä crème fraichea (ranskankermaa)
- vihersalaattia ja tillinoksia
Valmistusohje
1. Viipaloi kylmät perunat. Viipaloi tomaatti. Voitele leivät ja laita päälle salaattia. Peitä perunasiivuilla ja asettele tomaattiviipaleet päälle.
2. Valuta matjessillit, kuutioi. Kuori ja muussaa kananmunat haarukalla. Sekoita silli, kananmuna ja ruohosipuli ranskankerman kanssa.
3. Levitä silliseos leiville, koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan