Mätitahnasilakat
Erilaisia silakkalaatikoita löytyy vaikka millä mitalla. Tässä on yksi suosikkilaatikko, jossa silakat täytetään mätitahnalla ja tillillä.
Kuudelle-kahdeksalle
- 20 silakkapihviä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
- 165 g savustamatonta mätitahnaa, 1 tuubi
- 2 munankeltuaista
- 3 ½ dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa 1 ½ dl kermasta vaahdoksi. Sekoita mukaan mätitahna, 1 keltuainen sekä puolet tillistä ja ruohosipulista.
2. Laita kaloille nokare täytettä, kääri ne rullalle ja laita uunivuokaan.
3. Sekoita toinen keltuainen, yrtit ja kerma ja mahdollinen ylijäämätäyte, kaada kalojen ympärille.
4. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan