Mätitahnasilakat
Erilaisia silakkalaatikoita löytyy vaikka millä mitalla. Tässä on yksi suosikkilaatikko, jossa silakat täytetään mätitahnalla ja tillillä.
Kuudelle-kahdeksalle
- 20 silakkapihviä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
- 165 g savustamatonta mätitahnaa, 1 tuubi
- 2 munankeltuaista
- 3 ½ dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa 1 ½ dl kermasta vaahdoksi. Sekoita mukaan mätitahna, 1 keltuainen sekä puolet tillistä ja ruohosipulista.
2. Laita kaloille nokare täytettä, kääri ne rullalle ja laita uunivuokaan.
3. Sekoita toinen keltuainen, yrtit ja kerma ja mahdollinen ylijäämätäyte, kaada kalojen ympärille.
4. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo