Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Matin pekoni-omena-lohirullavarras, speltto, sitruunavoi ja suklaakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 500 g lohifileetä
  • 250 g pekonia
  • 3 omenaa
  • currya
  • suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • varrastikkuja

Spelttirisotto eli ”speltotto” (itse keksitty nimi)

  • 3 dl spelttijyviä
  • 50 g voita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • korianteria

Sitruunavoisula

  • 100 g voita
  • 2 sitruunan mehu
  • 3 rkl vaaleaa balsamicoa
  • tilliä

Grillisuklaakakku

  • 1 suklaakakkuaines (valmis jauhe)
  • 50 g voita
  • 1 levy valkosuklaata
  • mansikoita tai vadelmia

Valmistusohje

Murskaa valkosipuli veteen ja liota varrastikkuja siinä ainakin vartti. Viipaloi lohi ohuiksi siivuiksi ja asettele pekoniviipaleet leikkuulaudalle. Nosta jokaisen pekonisiivun päälle lohisiivu ja mausta suolalla.

Lohko omenat ja kasta lohkot jauhetussa curryssa. Aseta omenalohko kunkin lohi-pekoniviipaleen päälle ja kietaise nyytiksi. Kiinnitä nyytit varrastikulla niin, että kuhunkin tikkuun tulee 3-5 palaa. Grillaa vartaat kuumalla grillillä nopeasti kypsiksi.

Sulata voi pannulla ja lisää leikatut sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja kaada spelttijyvät sekaan. Mausta suolalla ja lisää vajaa litra vettä. Hauduta kannen alla, välillä sekoittaen ja tarpeen mukaan vettä lisäillen. Speltti on kypsää noin tunnin kuluttua.

Kiehauta sitruunamehu ja etikka. Vatkaa voi sekaan pieninä nokareina. Kun voi on sulanut, lisää liemeen reilusti silputtua tilliä.

Sekoita suklaakakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi uunivuoassa, grillin lämmössä, ja kaada loppuosa muutoin valmiiseen kakkutaikinaan. Kaada taikina uunivuokaan ja kypsennä 150-180- asteisessa grillissä noin 40 minuuttia, riippuen kakun paksuudesta ja pakkauksen ohjeesta. Aseta kakku grilliin niin, että se ei saa suoraa lämpöä liekeistä, esimerkiksi grillin ylätasolle. Pilko lisukkeeksi mansikoita ja raasta kakun pinnalle valkosuklaata.

Lisää aiheesta:

Värikäs kasvis-kanapiirasButlerin juustopiirasBroileri-pinaattipiirasJuustogratinoitu munakoiso-savoijinkaalikakkuUunilammascurryParsa-vuohenjuustopiiras
SuklaakakkuLohivartaatPääruoatLisäkeruoatMakeat leivonnaisetGluteenitonJälkiruoat

Grilli kuumaksi ja herkkuja pöytään! Tämä menu sopii erityisen hyvin kesäviikonlopun päivälliseksi: makoisat lohivartaat saavat seurakseen spelttirisottoa ja voisulaa. Jälkiruuaksi valmistuu mansikkainen suklaakakku, joka myös tehdään grillin lämmössä.

Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku