Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mätimunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 6 kananmunaa
  • 30 g valitsemasi kalanmätiä
  • 3 rkl majoneesia
  • tuoretta ruohosipulia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 punasipuli

Valmistusohje

Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä ne. Kuori ja halkaise pitkittäin. Poista keltuainen kulhoon ja lisää mukaan majoneesi. Riko rakenne haarukalla ja lisää mukaan hienonnettua ruohosipulia ja mäti. Sekoita varovaisesti keskenään. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi täyte takaisin kananmunaan. Kuori ja hienonna punasipuli erittäin hienoksi. Ripottele munien päälle juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Tunnetko eri mädit? Älä koskaan tee näin, jos ostat mätiä pakasteena kaupastaPaistettua ahventa anjoviskermassaKeitettyä turskaa maksan ja mädin kanssaKeitetty lohi kurkkupeitteelläKeltti ja sinisimpukat vihreässä kastikkeessaKeitettyä haukea piparjuuren ja kirkastetun voin kera
Täytetyt munanpuolikkaatGluteenitonAlkuruoatKalaruoka

Erityisen arvostettujen muikun ja siian mätien sesonki ajoittuu syksyyn. Silakka kutee sekä keväällä että syksyllä ja kirjolohen kutuaika on keväällä. Kaupassa on joskus tarjolla myös kuoreen, kiisken ja härkäsimpun mätejä. Mätejä on kaupoissa ympäri vuoden joko tuoreena tai pakastettuna. Kirjolohen mätiä saa myös kylmäsavustettuna. Pakastus antaa herkästi pilaantuvalle mädille säilyvyyttä, mutta mateen, kiisken, ahvenen ja hauen mäti on pakastettava myös mahdollisten loisten tuhoamiseksi. Se tarkoittaa vähintään vuorokautta -18 asteen lämpötilassa. Sulana myytävä mätikin voi olla kertaalleen pakastettua. Kysy kaupastasi! Kaksi kertaa pakastaminen vie mädistä mehevyyden. Mätimunien koko ja väri vaihtelee kalalajin mukaan. Mateen ja muikun mätihelmet ovat pienimpiä. Mateenmäti on väriltään vaaleankeltaista ja muikunmäti oranssinkeltaista. Härkäsimpun mäti on melko suurirakeista ja harmaanvihreää, kirjolohen mäti taas on suurirakeista ja oranssipunaista.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt munanpuolikkaat
  • 30.05.201407:53
    Päivän resepti

    Täytetyt munanpuolikkaat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Paholaisen munat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Munanpuolikkaat katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaviaarimunat

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Munat riisipedillä ja currykastike