Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef VIP: Uunilohta, sitruunaa ja tulista bouilabaissen lientä – Vikin resepti

Sara Forsius / Mtv3
Julkaistu 16.03.2021 21:49

MTV LIFESTYLE

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Bouillabaissen liemi

  • 6 kpl Sinisimpukoita
  • 2 tlk Tomaattimurskaa
  • 1,5 dl Vettä
  • 3 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 1/2 kpl Sitruunanmehua
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Tabascoa
  • Pippuri
  • Suola

Uunilohi

  • 1 kpl Lohifile
  • 1 kpl Sitruunanmehua
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Valmista liemi. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon timaattimurskat, hienonnettu chili, sitruunanmehu ja mausteet. Lopuksi kypsennä sinisimpukat liemessä. 

Valmista lohi. Laita lohi uunivuokaan. Mausta file sitruunanmehulla ja suolalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Kokoa annos. Tarjoile sitruunan ja patongin kanssa.

Lisää aiheesta:

Neljän tuulen laatikko – Timon reseptiMasterChef: Piparjuuri-rapuleipä ja omena-fenkolisalaatti – Heinin reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin reseptiMasterChef VIP: Merimiehen mummon kalakeitto – Minna Kuukan reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea ja sahramimajoneesia – Anna Perhon reseptiMasterChef VIP: Yrttistä lohta, hollandaisekastiketta, paistettua tankoparsaa, sitruunavinaigretellä maustettua fenkolia ja varhaiskaalia – Joel Harkimon resepti
MasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti