MasterChef VIP: Uunilohta, sitruunaa ja tulista bouilabaissen lientä – Vikin resepti

MC2020VIP_EP03_Annoskuva_Viki_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.

Bouillabaissen liemi

  • 6 kpl Sinisimpukoita
  • 2 tlk Tomaattimurskaa
  • 1,5 dl Vettä
  • 3 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl Chili, punainen
  • 1/2 kpl Sitruunanmehua
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Tabascoa
  • Pippuri
  • Suola

Uunilohi

  • 1 kpl Lohifile
  • 1 kpl Sitruunanmehua
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Valmista liemi. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon timaattimurskat, hienonnettu chili, sitruunanmehu ja mausteet. Lopuksi kypsennä sinisimpukat liemessä. 

Valmista lohi. Laita lohi uunivuokaan. Mausta file sitruunanmehulla ja suolalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Kokoa annos. Tarjoile sitruunan ja patongin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja