MasterChef VIP: Uunilohta, sitruunaa ja tulista bouilabaissen lientä – Vikin resepti
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Bouillabaissen liemi
- 6 kpl Sinisimpukoita
- 2 tlk Tomaattimurskaa
- 1,5 dl Vettä
- 3 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1 kpl Chili, punainen
- 1/2 kpl Sitruunanmehua
- 2 rkl Oliiviöljyä
- Tabascoa
- Pippuri
- Suola
Uunilohi
- 1 kpl Lohifile
- 1 kpl Sitruunanmehua
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Valmista liemi. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon timaattimurskat, hienonnettu chili, sitruunanmehu ja mausteet. Lopuksi kypsennä sinisimpukat liemessä.
Valmista lohi. Laita lohi uunivuokaan. Mausta file sitruunanmehulla ja suolalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Kokoa annos. Tarjoile sitruunan ja patongin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa