Mainos

MasterChef VIP: Paistettua siikaa, duchesse-perunoita, hernepyrettä ja Beurre Blanc -kastiketta – Minnan reseptit

MasterChef VIP -sarjan yhdeksännessä jaksossa tuli valmistaa annos perunasta.

Duchesse-perunat

  • 0,5 kg Jauhoperunoita
  • 50 g Voita
  • 2 kpl Kananmunan keltuaisia
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • Pippuri
  • Suola

Siika

  • 1 kpl Siikafile
  • 2 rkl Voita
  • Suola

Hernepyre

  • 2 dl Herneitä
  • 0,5 dl Kanalientä
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 2 rkl Voita
  • loraus Kermaa
  • Pippuri
  • Suola

Beurre Blanc -kastike

  • 4 kpl Salottisipuleita
  • 0,5 dl Valkoviinietikkaa
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 dl Vettä
  • 0,5 dl Kermaa
  • 200 g Voita
  • ripaus Valkopippuria
  • ripaus Cayennepippuria
  • Suola

Valmistusohje

Valmista hernepyre. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää kanaliemi, herneet ja valkoviini. Anna herneiden pehmetä. Lisää mausteet ja kerma. Poraa sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.

Valmista duchesse-perunat. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää joukkoon voi ja oliiviöljy. Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää tarvittaessa lisää öljyä, jos seos on liian paksua. Laita perunamassa pursotinpussiin ja pursota massaa leivinpaperin päälle uunipelille. Gratinoi duchesse-perunoita 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Valmista kastike. Kuumenna etikka kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, valkoviini ja vesi. Keitä niin, että jäljellä on 3 rkl nestettä. Siivilöi mausteliemi ja laita takaisin kattilaan. Lisää mausteliemeen kerma ja vatkaa joukkoon kuutiotu voi. Mausta valmis kastike.

Valmista siika. Leikkaa siikafile kahdeksi annospalaksi. Paista annospalat voissa pannulla ja mausta suolalla.

Kokoa annos.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja