MasterChef VIP: Paistettua siikaa, duchesse-perunoita, hernepyrettä ja Beurre Blanc -kastiketta – Minnan reseptit
MasterChef VIP -sarjan yhdeksännessä jaksossa tuli valmistaa annos perunasta.
Duchesse-perunat
- 0,5 kg Jauhoperunoita
- 50 g Voita
- 2 kpl Kananmunan keltuaisia
- 1 rkl Oliiviöljyä
- Pippuri
- Suola
Siika
- 1 kpl Siikafile
- 2 rkl Voita
- Suola
Hernepyre
- 2 dl Herneitä
- 0,5 dl Kanalientä
- 1 kpl Salottisipuli
- 2 rkl Voita
- loraus Kermaa
- Pippuri
- Suola
Beurre Blanc -kastike
- 4 kpl Salottisipuleita
- 0,5 dl Valkoviinietikkaa
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 dl Vettä
- 0,5 dl Kermaa
- 200 g Voita
- ripaus Valkopippuria
- ripaus Cayennepippuria
- Suola
Valmistusohje
Valmista hernepyre. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää kanaliemi, herneet ja valkoviini. Anna herneiden pehmetä. Lisää mausteet ja kerma. Poraa sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.
Valmista duchesse-perunat. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää joukkoon voi ja oliiviöljy. Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää tarvittaessa lisää öljyä, jos seos on liian paksua. Laita perunamassa pursotinpussiin ja pursota massaa leivinpaperin päälle uunipelille. Gratinoi duchesse-perunoita 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Valmista kastike. Kuumenna etikka kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, valkoviini ja vesi. Keitä niin, että jäljellä on 3 rkl nestettä. Siivilöi mausteliemi ja laita takaisin kattilaan. Lisää mausteliemeen kerma ja vatkaa joukkoon kuutiotu voi. Mausta valmis kastike.
Valmista siika. Leikkaa siikafile kahdeksi annospalaksi. Paista annospalat voissa pannulla ja mausta suolalla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan