MasterChef VIP: Paistettua siikaa, duchesse-perunoita, hernepyrettä ja Beurre Blanc -kastiketta – Minnan reseptit
MasterChef VIP -sarjan yhdeksännessä jaksossa tuli valmistaa annos perunasta.
Duchesse-perunat
- 0,5 kg Jauhoperunoita
- 50 g Voita
- 2 kpl Kananmunan keltuaisia
- 1 rkl Oliiviöljyä
- Pippuri
- Suola
Siika
- 1 kpl Siikafile
- 2 rkl Voita
- Suola
Hernepyre
- 2 dl Herneitä
- 0,5 dl Kanalientä
- 1 kpl Salottisipuli
- 2 rkl Voita
- loraus Kermaa
- Pippuri
- Suola
Beurre Blanc -kastike
- 4 kpl Salottisipuleita
- 0,5 dl Valkoviinietikkaa
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 dl Vettä
- 0,5 dl Kermaa
- 200 g Voita
- ripaus Valkopippuria
- ripaus Cayennepippuria
- Suola
Valmistusohje
Valmista hernepyre. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää kanaliemi, herneet ja valkoviini. Anna herneiden pehmetä. Lisää mausteet ja kerma. Poraa sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.
Valmista duchesse-perunat. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää joukkoon voi ja oliiviöljy. Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Lisää tarvittaessa lisää öljyä, jos seos on liian paksua. Laita perunamassa pursotinpussiin ja pursota massaa leivinpaperin päälle uunipelille. Gratinoi duchesse-perunoita 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Valmista kastike. Kuumenna etikka kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, valkoviini ja vesi. Keitä niin, että jäljellä on 3 rkl nestettä. Siivilöi mausteliemi ja laita takaisin kattilaan. Lisää mausteliemeen kerma ja vatkaa joukkoon kuutiotu voi. Mausta valmis kastike.
Valmista siika. Leikkaa siikafile kahdeksi annospalaksi. Paista annospalat voissa pannulla ja mausta suolalla.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta