MasterChef VIP: Lohicarpaccio balsamicokastikkeella – Minna Kuukan resepti

MC2020VIP_EP10_Finaali_Annoskuva_Alkuruoka_Minna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv3

MasterChef VIP -sarjan finaalijaksossa tuli valmistaa ruokavaraston raaka-aineista alku- ja pääruoka.

Lohi

  • 400 g Tuoretta lohta
  • 50 g Parmesaania
  • Pippuri
  • Suola

Balsamicokastike

  • 1 dl Valkoista balsamicoa
  • 0,5 dl Vettä
  • 1 dl Sokeria
  • 1 kpl Sitruunanmehu

Valmistusohje

Valmista balsamicokastike. Laita kaikki ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 - 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

Valmista lohi. Leikka tuoreesta lohesta ohuita siivuja. Asettele siivut lautasille. Raasta lohien päälle parmesaani ja mausta.

Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla ja tarjoile paahdetun vaaleanleivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.