MasterChef: Taimenmosaiikki ja Tomaattia – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 1 kpl Taimen
- suolaa
Tomaattisalsa
- 2 kpl Isoa tomaattia
- 1 kpl Punasipuli
- 1 dl Tuoretta korianteria
- 1 dl Limemehua
- 1 kpl Valkosipulin kynsi
- Suolaa
- Pippuria
Hollandaise
- 0,5 dl Omenaviinietikkaa
- 100 g Voita
- 3 kpl Keltuaista
- 1 rkl Tomaattipyreetä
Valmistusohje
Fileoi taimen ja leikkaa suikaleiksi, mausta suolalla ja rullaa kelmun sisään.
Laita kelmutettu taimenrulla vesihauteeseen, 52 astetta n. 30min.
Leikkaa tomaatit, sipuli ja korianteri pieneksi ja sekoita kulhossa. Mausta tomaattisalsa oliiviöljyllä, limellä, suolalla ja pippurilla. Kylmäsavusta noin 3min.
Erottele keltuaiset. Lisää kattilaan etikka ja keltuaiset. Kypsennä keltuainen etikassa miedolla lämmöllä, niin kauan kunnes seos alkaa sakeutumaan ja kiinteytymään, muista vatkata kokoajan. Lisää voisula ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti vatkaten, jotta emulsio syntyy. Lisää valmiiseen hollandaiseen tomaattipyrettä ja mausta suolalla.
Koristele annos ohueksi leikatulla retiisillä ja tomaatinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen