Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Taikametsä – Niklaksen resepti

Julkaistu 19.04.2023 09:14

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa tuomarit nostavat hatusta tekniikoita, joiden avulla kilpailijoiden tulee viedä annoksena taianomaiselle tasolle.

Ainekset

  • 300g Lohi
  • Lehtikultaa
  • 4kpl Kananmunia
  • 1dl Sitruunamehua
  • Sinistä elintarvikeväriä
  • 1kpl Salottisipuli
  • 1rs varsiparsakaalia
  • 5dl Herneitä palkoineen
  • 200g Herneitä
  • 2dl Jäkälää
  • 2dl Puolukoita
  • 1dl Hillosokeria
  • 150g Voi
  • 2kpl kevätkanan rintafileetä
  • 2kpl herkkusieniä

Valmistusohje

1. Paista ¾ rasiaa varsiparsakaaleja pannulla reilussa voissa. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Soseuta varsiparsakaalit ja voisitruunamehuseos tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi.

2. Kiehauta kattilassa 2dl vettä ja puolukat. Lisää kattilaan hillosokeri ja jäähdytä.

3. Leikkaa lohipalat nahattomiksi annospaloiksi. Paista kuumalla pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää päälle lehtikultaa.

4. Hollandaise: Laita kattilaan salottisipuli, ½ dl sitruunamehua, ½ dl vettä ja loraus etikkaa. Keitä seos kasaan. Lisää jäähtyneeseen nesteeseen neljä keltuaista ja sekoita. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita koko ajan lämpimän levyn päällä tai vesihauteessa niin kauan, että kastike sakenee. Lisää joukkoon sininen väriaine. 

5. Paista kanan rintafileet kuumalla pannulla. Mausta suolalla, timjamilla ja valkosipulilla. Anna paistettujen fileiden vetäytyä foliossa muutaman minuutin ajan.

6. Soseuta herneet ja herneenpalkot tehosekoittimessa tasaiseksi soseeksi. Lisää joukkoon noin 100g voita ja jatka sekoittamista. 

7. Uppopaista jäkälät nopeasti kuumassa öljyssä. Mausta suolalla.

8. Paista loput varsiparsakaalit sekä herkkusienet pannulla voissa. Mausta sitruunalla ja suolalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan reseptiMasterChef: Ruskeassa voissa hauduettua villitaimenta – Adelen reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Kesäkurpitsaa ja latva-artisokkaa – Kristiinan resepti MasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti