MasterChef Suomi: Vihreä ceviche, Antin resepti

MasterChef23_EPS12_annos_ANTTI_kuva_juuli_aschan_sveins_3995

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Ainekset

  • 1 puntti minttua
  • 1 puntti kirveliä
  • 1 puntti lehtipersilijaa
  • 1 puntti sitruunamelissaa
  • Oliiviöljyä
  • Sokeria
  • Hienoa merisuolaa
  • 1 kpl verigreippi
  • 1 kpl mango
  • 1 kpl kiivi
  • 1 kpl omena
  • 1/2 siikafilee
  • 6 kpl limeä
  • 1 kpl vihreä jalapeno

Valmistusohje

Fileoi siika ja poista ruodot. Leikkaa siikasta tankoja ja pilko pieneksi kuutioksi. Siirrä kulhoon ja purista joukkoon kolmen sitruunan sekä puolikkaan verigreipin mehu. Pilko joukkoon puolikas omena pienenä kuutiona sekä puolikas vihreä jalapeno. Pilko joukkoon minttua, kirveliä sekä lehtipersilijaa. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Laita jääkaappiin maustumaan n. 25 minuutiksi. 

Valmista vinaigrette. Laita kulhoon oliiviöljyä, sokeria sekä 2 limen mehu. Sekoita ja mausta suolalla. Leikkaa joukkoon minttua sekä lehtipersilijaa. Raasta yhden limen kuori mukaan. Kaada seos blenderiin ja aja tasaiseksi vihreäksi nesteeksi.

Pilko kulhoon kiiviä ja mangoa hienona kuutiona. Lisää joukkoon hienonnettua sitruunamelissaa ja sekoita.

Kasaa annos niin, että laita kiivi sekä mango alle. Siihen päälle cevicheä. Kaada vinaigrette annoksen sivuilla. Koristele yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat