Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Vihreä ceviche, Antin resepti

Julkaistu 23.04.2024 21:12

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Ainekset

  • 1 puntti minttua
  • 1 puntti kirveliä
  • 1 puntti lehtipersilijaa
  • 1 puntti sitruunamelissaa
  • Oliiviöljyä
  • Sokeria
  • Hienoa merisuolaa
  • 1 kpl verigreippi
  • 1 kpl mango
  • 1 kpl kiivi
  • 1 kpl omena
  • 1/2 siikafilee
  • 6 kpl limeä
  • 1 kpl vihreä jalapeno

Valmistusohje

Fileoi siika ja poista ruodot. Leikkaa siikasta tankoja ja pilko pieneksi kuutioksi. Siirrä kulhoon ja purista joukkoon kolmen sitruunan sekä puolikkaan verigreipin mehu. Pilko joukkoon puolikas omena pienenä kuutiona sekä puolikas vihreä jalapeno. Pilko joukkoon minttua, kirveliä sekä lehtipersilijaa. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Laita jääkaappiin maustumaan n. 25 minuutiksi. 

Valmista vinaigrette. Laita kulhoon oliiviöljyä, sokeria sekä 2 limen mehu. Sekoita ja mausta suolalla. Leikkaa joukkoon minttua sekä lehtipersilijaa. Raasta yhden limen kuori mukaan. Kaada seos blenderiin ja aja tasaiseksi vihreäksi nesteeksi.

Pilko kulhoon kiiviä ja mangoa hienona kuutiona. Lisää joukkoon hienonnettua sitruunamelissaa ja sekoita.

Kasaa annos niin, että laita kiivi sekä mango alle. Siihen päälle cevicheä. Kaada vinaigrette annoksen sivuilla. Koristele yrteillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef: Päivän kala – Matiaksen reseptiMasterChef: Grillattua vesimelonia ja ”new style” makrilliceviche – Matiaksen reseptiKatkarapu bentobox – Heinin reseptiMasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan reseptiMasterChef: Suklaata ja limeä – Jennyn resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti