Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Timjamivoissa pannulla paistettua siikaa, beurre blanc kastiketta, yrttiöljyä ja purjotuhkaa, Taijan resepti

MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

PURJO

  • purjon vihreitä lehtiä

SIIKA

  • suolaa
  • Voita
  • Timjamia

BEURRE BLANC -KASTIKE

  • ½ dl valkoviiniä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • pieneksi pilkottu salottisipuli
  • 200 g voita

YRTTIÖLJY

  • 2 dl oliiviöljyä
  • yrttejä iso nippu. Esimerkiksi timjamia ja basilikaa

Valmistusohje

PURJO: Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Laita purjon vihreät osat leivinpaperille ja uuniin. Anna olla uunissa, kunnes purjo on paahtunut mustaksi.

SIIKA: Suomusta kokonainen siika, fileoi ja poista ruodot. Suolaa kevyesti ja paista timjamivoissa pannulla.

BEURRE BLANC -KASTIKE: Laita valkoviini ja valkoviinietikka kattilaan ja anna kiehua niin, että nestettä on jäljellä noin 3 rkl.

Pilko 200 g kylmää voita paloiksi ja lisää voi pala kerralla liemeen koko ajan seosta sekoittaen vispilällä. 

YRTTIÖLJY: Laita kaikki blenderiin ja surauta niin kauan kunnes öljyssä on tasainen väri. Siivilöi, niin että liemi on kirkasta.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian reseptiMasterChef Suomi: Timjamivoissa paahdettua broileria, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Marmoripastaa ja sinisimpukoita, Josen reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti