Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Pääruoka – Japanilainen ateria, paahdettua ankkaa, japanilainen riisi, purjo-kevätsipulisalaatti, Markun resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_15_annos_markku_kuva_juuli_aschan_sveins5240
MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti.

PAAHDETTU ANKKA

  • 2 ankan rintafileetä
  • viismaustetta
  • suolaa

JAPANILAINEN RIISI

  • 300 g riisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 pieni pala kombua
  • mausteseoseos
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • katsuobushia
  • seesaminsiemeniä
  • PURJO-KEVÄTSIPULISALAATTI
  • 100 g purjoa
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • suolaa
  • JÄLKIRUOKA

JÄÄTELÖ

  • 5 dl täysmaitoa
  • 5 dl kuohukermaa
  • 150 g sokeria
  • 50 g glukoosisiirappia
  • 200 g keltuaisia
  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 2 kanelitankoja

MATCHA-MANTELIKAKKU

  • 100 g voita
  • 100 g sokeria
  • 100 g mantelijauhoa
  • 25 g vehnäjauhoa
  • 1 kananmuna
  • 5 g matcha-teejauhetta

MAKUSIIRAPPI

  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 tähtianis
  • 2 kanelitankoa
  • Kiehauta ainekset kattilassa

MARINOIDUT HEDELMÄT

  • ½ dl makusiirappia
  • Tuoreita hedelmiä, esim. ananas, dragon fuit, passion hedelmä

ANANASLIEMI

  • 1 dl makusiirappi
  • 1 dl ananasmehua

Valmistusohje

PAAHDETTU ANKKA: Tee ankkaan ristiviillot rasvapuolelle. Laita ankanfileet kylmälle pannulle ja laita levy täysille. Paista rasvapuoli rapean ruskeaksi. Käännä fileet ja paista n. 2 minuuttia. Mausta suolalla ja viismausteella. Laita ankanfileet uunipellille ja aseta lämpömittari fileen keskikohtaan. Kypsennä uunissa sisälämpöön 54 astetta. Anna vetäytyä hetki leikkaamista. Leikkaa liha ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa viismaustetta

JAPANILAINEN RIISI: Pese riisi 3-4 kertaa, kunnes vesi on kirkasta. Mittaa vesi kattilaan ja lisää riisi mukaan. Ole tarkka veden määrän kanssa. Anna riisin levätä kattilassa 30 min. Laita hella täysille ja katso että vesi lähtee kiehumaan kunnolla. Laita levyä pienemmälle ja anna kypsyä n. 15 min. Nosta riisi levyltä ja anna tekeytyä n. 5 min. Sekoita ja mausta mausteseoksella. Tarkista vielä lopuksi maku. Älä liikuttele riisiä turhaan, ettei se hajoa. Annostele tarjolle.

PURJO-KEVÄTSIPULISALAATTI: Pilko purjon vaalea osa ohuiksi suikaleiksi. Pilko kevätsipulin vaaleaa osaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita purjo sekä kevätsipuli keskenään ja mausta riisiviinietikalla sekä suolalla.

JÄLKIRUOKA

JÄÄTELÖ: Paahda manteleita pannulla kauniin ruskeiksi. Kiehuta maito, kerma, paahdetut mantelit sekä kanelitanko. Siivilöi maitoseos. Sekoita sokerit ja keltuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää maitoseosta joukkoon vähitellen, jotta keltuaiset ei kuumene liikaa. Kypsennä massaa vesihauteessa 83 asteeseen. Pyöräytä jäätelökoneessa jäätelöksi.

MATCHA-MANTELIKAKKU: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja nostele tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot sekä matcha-teejauhe. Levitä uunipellille n.5 mm paksuiseksi levyksi. Paista uunissa 180 asteessa n. 20 min. Leikkaa muotilla pyöreitä kakkuja. Asettele lautasen pohjalle ja lisää marinoidut hedelmät kakun ympärille, asettele kakun päälle jäätelöpallo ja valuta päälle liemi.

MAKUSIIRAPPI: Kiehauta ainekset kattilassa.

MARINOIDUT HEDELMÄT: Pilko hedelmät tasaisiksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon makusiirappi ja anna maustua 30 min.

ANANASLIEMI: Sekoita ainekset ja viimeistele jälkiruoka annos liemellä.

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_15_annos_markku_kuva_juuli_aschan_sveins5246MTV

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit