Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkolia

MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

PAISTETTU KUHA

  • 5 kuhafileetä
  • 100 g voita
  • suolaa

VOI-MISOKASTIKE

  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 shalottisipulia
  • 2 oksaa rakuunaa
  • 5 oksaa timjamia
  • 2 Meiran laakerinlehteä
  • 5 Meiran valkopippuria
  • 1 rkl misotahnaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g voita

YRTTIÖLJY

  • 100 g mustakaalia
  • 1 pnt tilliä
  • 3 dl öljyä
  • 1 tl suolaa

MARINOITU FENKOLI

  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ fenkoli

PAISTETTU FENKOLI

  • 1 fenkoli
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • suolaa

MUSTAJUURIPYRE

  • 500 g mustajuurta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa
  • sitruunanmehua

MUSTAJUURIFONDANT

  • 500 g mustajuurta
  • 100 g voita
  • 2 dl kanalientä
  • Timjamin oksia
  • suolaa

Valmistusohje

PAISTETTU KUHA: Poista fileistä nahka ja leikkaa tarvittaessa muutamaan palaseen. Sulata voi pannulla ja paista kuhat toiselta puolelta kypsiksi. Ota pannu levyltä ja käännä toinen puoli. Mausta suolalla.

VOI-MISOKASTIKE: Laita kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, shalottisipuli puolitettuna, rakuuna, timjami, laakerinlehti ja valkopippurit. Keitä reduktio puoleen. Lisää misotahna ja kuohukerma. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä kastiketta vähän ja vatkaa kylmä voi joukkoon. Lisää mukaan yrttiöljy ja annostele kalan päälle.

YRTTIÖLJY: Paahda mustakaalia uunissa n. 5 min. Laita mustakaali, tilli, öljy ja suola blenderiin. Aja sileäksi. Laita karitaliina siivilään ja siivilöi öljy. Lisää kastikkeen joukkoon ennen tarjoilua.

MARINOITU FENKOLI: Kiehauta sokeri ja valkoviinietikka. Anna jäähtyä. Lisää ohueksi leikattu fenkoli joukkoon ja anna maustua vähintään 30 min ennen tarjoilua.

PAISTETTU FENKOLI: Leikkaa fenkolista ohuita viipaleita. Paista kevyesti pannulla, mutta ei liian kypsäksi. Mausta suolalla.

MUSTAJUURIPYRE: Kuori mustajuuri ja laita kattilaan. Lisää kerma sekä maito. Keitä mustajuuri kypsäksi. Aja blenderillä sileäksi ja tarvittaessa ohenna kerma-maitoseoksella. Mausta suolalla sekä sitruunanmehulla.

MUSTAJUURIFONDANT: Kuori mustajuuri ja pilko n. 5 cm palasiksi ja halkaise puoliksi. Sulata voi ja paista leikkuupinta alaspäin n. 5 min. Lisää kanalientä niin, että palat peittyy, lisää timjaminoksia päälle. Hauduta kypsäksi. Tarkkaile, ettei mustajuuret pala pannuun. Käännä palat ja mausta suolalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Häränhäntää punaviinikastikkeella ja kasvisfondanttia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Paistettua kananrintafilettä peruna-artisokka pyreellä, Ullan reseptiMasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti