Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Grillattuja rapuja, chiliöljyä, rapeita paneroituja pernillan lehtiä, Taijan resepti

MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

RAVUT

  • 10 kpl jättikatkarapua
  • 1 limen mehua
  • limen raastetta
  • suolaa

TULINEN ÖLJY

  • 2 chiliä
  • 1 jalapeno
  • 1 thai chili
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl rypsiöljyä

FRITEERATUT PERNILLAN LEHDET

  • 4 dl öljyä
  • 1 pnt pernillan lehtiä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • suolaa

TOMAATIT JA SIMPUKAT

  • 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • ½ chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä

KAALI

  • 2 kpl kaalinlehteä
  • korianteria
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

RAVUT: Mausta ravut limen mehulla, raasteella, suolalla. Laita lopuksi vartaisiin ja grillaa hibachilla.

TULINEN ÖLJY: Laita öljy kuumenemaan kattilaan. Pilko chilit, jalapeno, valkosipuli pieniksi ja kaada kiehuvan kuuma öljy pilkottujen chilien päälle.

FRITEERATUT PERNILLAN LEHDET: Tee frittitaikina. Kasta pernillan lehdet frittitaikinassa ja laita kiehuvan öljyn joukkoon. Friteeraa rapeiksi. Laita rapeat lehdet kuivumaan talouspaperin päälle.

TOMAATIT JA SIMPUKAT: Pilko tomaatit pienemmäksi laita pannulle öljyä. Anna hetki paahtua, lisää valkosipuli sekä simpukat. Kun simpukat ovat kypsiä ota pois pannulta ja putsaa ne. 

KAALI: Laita kaalinlehdet pannulle, jossa simpukat on paistettu. Anna pehmetä hiukan. Siirrä hibachiin ja anna hieman ruskistua. Asettele kaalinlehdet lautaselle ja lisää yrtit makusi mukaan.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun reseptiMasterChef Suomi: Loaded uuniperuna, Iinan ja Taijan reseptiMasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti