Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Grillattuja rapuja, chiliöljyä, rapeita paneroituja pernillan lehtiä, Taijan resepti

Katukokkien_laulu-24
MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

RAVUT

  • 10 kpl jättikatkarapua
  • 1 limen mehua
  • limen raastetta
  • suolaa

TULINEN ÖLJY

  • 2 chiliä
  • 1 jalapeno
  • 1 thai chili
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl rypsiöljyä

FRITEERATUT PERNILLAN LEHDET

  • 4 dl öljyä
  • 1 pnt pernillan lehtiä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • suolaa

TOMAATIT JA SIMPUKAT

  • 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • ½ chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä

KAALI

  • 2 kpl kaalinlehteä
  • korianteria
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

RAVUT: Mausta ravut limen mehulla, raasteella, suolalla. Laita lopuksi vartaisiin ja grillaa hibachilla.

TULINEN ÖLJY: Laita öljy kuumenemaan kattilaan. Pilko chilit, jalapeno, valkosipuli pieniksi ja kaada kiehuvan kuuma öljy pilkottujen chilien päälle.

FRITEERATUT PERNILLAN LEHDET: Tee frittitaikina. Kasta pernillan lehdet frittitaikinassa ja laita kiehuvan öljyn joukkoon. Friteeraa rapeiksi. Laita rapeat lehdet kuivumaan talouspaperin päälle.

TOMAATIT JA SIMPUKAT: Pilko tomaatit pienemmäksi laita pannulle öljyä. Anna hetki paahtua, lisää valkosipuli sekä simpukat. Kun simpukat ovat kypsiä ota pois pannulta ja putsaa ne. 

KAALI: Laita kaalinlehdet pannulle, jossa simpukat on paistettu. Anna pehmetä hiukan. Siirrä hibachiin ja anna hieman ruskistua. Asettele kaalinlehdet lautaselle ja lisää yrtit makusi mukaan.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit