Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Taikinoitua kuhaa, Antin resepti

Julkaistu 26.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.

Ainekset

  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 7 kpl erilaisia sieniä
  • 1 kpl kuha
  • 1 kpl suippokaali
  • 0,5 l kuivaa valkoviiniä
  • 1 kpl salottisipuli
  • 1 puntti rakuunaa
  • 1 puntti ruohosipulia
  • 1 sitruuna
  • 3 dl kuohukermaa
  • 500 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl vettä
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Laita sienet sekä 1 valkosipulin kynsi cutteriin. Aja hienoksi muruksi eli duckselleksi. Laita myös uuni päälle 200 asteeseen.

Lisää jauhot kulhoon ja voi perään, nypi voita niin että se on täysin sekoittunut jauhoihin ja murumainen. Lisää seokseen vesi ja sekoita. Laita taikina elmukelmuun ja vie jääkaappiin lepäämään 15 minuutuksi.

Laita ajettu duckselle pannulle öljyn kanssa. Laita joukkoon ripaus suolaa. Paista kunnes kaikki neste on poistunut ja sieni on kuiva.

Leikkaa muutama salottisipuli kattilaan sekä lisää puntti rakuunaa perään. Kaada kattilaan valkoviini ja redusoi täydellä teholla niin että nestettä on jäljellä 20%.

Laita vettä kiehumaan, lisää suolaa reilusti. Nypi kaalista isoja lehtiä n 3-5 kpl. Ryöppää kuumasssa vedessä n. 1.5min. Nosta kypsät kaalit kiehuvasta vedestä ja lisää jääveteen. Anna kaalien hetken levätä ja kuivaa talouspyyhkeellä. Jätä kaalit pyyhkeen sisään ja kaulitse kaalit ohueksi.

Siivilöi kastikkeesta sipulit sekä yrtit pois. Jätä neste kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma. Redusoi niin, että nestettä on n. 50 % jäljellä. Lisää voita kuutioina joukkooon kunnes rakenne on paksu. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Leikkaa kalasta nahka pois sekä poista y-ruoto.

Leikkaa elmukelmu kaksinkerroin leikkuulaudalle. Laita kaali kelmun päälle, lisää ducksellea kaalin päälle ja sen jälkeen lisää kala. Lisää kalan päälle ducksellea sekä kaalinpala päälle että muodostuu tiivis paketti. Laita paketti kylmään ja anna olla n. 20 minuuttia kylmässä.

Ota taikina ja kaulitse niin että taikina on ohut, n. 4 mm paksuiseksi. Leikkaa itsellesi kaksi palaa taikinaa. Nosta kala toisen taikinan keskiöön. Laita mukiin kolme kananmunan keltuaista ja levitä kalan ympärille taikinaan. Aseta toinen taikinalevy päälle ja asettele kauniisti. Nosta kala pellille ja muotoile kalaan suomut muotilla. Laita kala uunin 15 minuutiksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Kupukalaa, Iinan reseptiMasterChef: Beef Wellington ja tarte Tatin
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti