Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Sokerisuolattua siikaa, pikkelöity fenkolisalaatti, sitrusgeeliä sekä thaibasilika-öljyllä maustettu juurisellerikastike, Iinan resepti

MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

JUURISELLERIKASTIKE

  • 1 kpl keskikokoinen tai pieni juuriselleri
  • 25 g voita
  • 3 dl kasvislientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 kourallinen thaibasilikaa

THAIBASILIKAÖLJY

  • kourallinen thaibasilikaa
  • 2 dl rypsiöljyä

SITRUSGEELI

  • 2 kpl appelsiinia
  • 2 kpl sitruunaa
  • 1 kpl limeä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 5 kpl liivatelehteä
  • 3 tl agar agaria

SOKERISUOLATTU GRAAVISIIKA

  • 1 kpl siikaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl suolaa

PIKKELISALAATTI

  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • pala kurkkua
  • pala fenkolia
  • pala vihreää hapanta omenaa
  • thaibasilikan lehtiä

Valmistusohje

JUURISELLERIKASTIKE: Pilko juuriselleri kuutioiksi ja kuullota hetki voissa kattilassa. Lisää valkoviini ja haihduta hetki. Lisää kasvisliemi, kuohukerma sekä thaibasilika ja keitä niin kauan, että juurisellerit ovat läpikotoisin kypsiä. Soseuta massa tasaiseksi.

THAIBASILIKAÖLJY: Laita aineet blenderiin ja soseuta noin 4 min siihen asti, että öljy on halutun rakenteista. Siivilöi öljy.

SITRUSGEELI: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Purista appelsiineista, sitruunoista ja limestä mehu. Mehua pitäisi olla noin 3 dl. Laita mehu ja 1 dl vettä ja sokeri kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää agar agar ja liivatelehdet kokoajan voimakkaasti vispaten. Keitä noin 2 minuuttia, ja siirrä laakeaan astiaan jääkaappiin hyytymään. Kun massa on jähmettynyt, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

SOKERISUOLATTU GRAAVISIIKA: Fileoi siikafileet ja puhdista ruodoista. Sekoita 1:1 suhde suolaa ja sokeria, ja peitä fileet sokerisuolalla. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 20 minuutiksi.

PIKKELISALAATTI: Mittaa vesi, sokeri ja valkoviinietikka kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä. Leikkaa kurkusta, fenkolista ja omenasta suikaleita ja laita ne astiaan. Lisää myös thaibasilikan lehdet kulhoon. Valuta päälle jäähtynyt pikkeliliemi.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Samulin japanilainen ateria, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Haukimureke, kirsikkatomaattien ja mausteisen valkoviinivoikastikkeen kanssa, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti