Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Haukimureke, kirsikkatomaattien ja mausteisen valkoviinivoikastikkeen kanssa, Iinan resepti

MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

HAUKIMUREKE

  • 1 kpl Hauki fileoituna
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 rkl Creme fraichea
  • 2 tl suolaa
  • 10 kpl basilikan lehtiä

VOI-VALKOVIINIKASTIKE

  • 1 kpl salottisipulia
  • ½ kpl pientä juuriselleriä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 kpl appelsiinia
  • 1 kpl tähtianista
  • 2 kpl kardemumman siemeniä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 100 g voita

KIRSIKKATOMAATTIVINEGRETTI

  • 20 kpl kirsikkatomaatteja
  • basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

HAUKIMUREKE: Jauha hauen fileet ruotoineen. Lisää kananmunan valkuaiset, creme fraiche ja suola. Sekoita massa tasaiseksi. Levitä massa kelmun päälle tasaiseksi matoksi ja asettele basilikan lehdet massan päälle. Rullaa mureke kelmun avulla. Pyöritä kelmua murekerullan ympärille. Laita murekerulla 100 asteiseen uuniin kunnes sisälämpötila on noin 53 astetta. Ota mureke uunista, ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi.

VOI-VALKOVIINIKASTIKE: Kuullota pilkottu sipuli ja juurisellerin kuutiot oliiviöljyssä. Lisää appelsiinin mehu, valkoviini, tähtianis sekä kardemumman siemenet kokonaisena. Anna haihtua hetki. Lisää kalaliemi ja anna redusoitua noin puoleen. Nosta kattila liedeltä, ja vispaa kylmä voi kuutioina.

KIRSIKKATOMAATTIVINEGRETTI: Kalttaa kirsikkatomaatit tekemällä pieni viilto tomaatin pintaan ja käyttämällä tomaatit noin 15 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit jääveteen, jotta tomaattien kypsyminen pysähtyy. Kuori tomaatit. Pilko tomaatit sekä basilikan lehdet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Haudutettua mustekalaa, romesco-kastiketta ja balsamicoglaseerattuja perunoita, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Sokerisuolattua siikaa, pikkelöity fenkolisalaatti, sitrusgeeliä sekä thaibasilika-öljyllä maustettu juurisellerikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen reseptiMasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti