Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Samulin japanilainen ateria, Samulin resepti

MTV
Julkaistu 01.04.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kahdeksannen jakson resepti.

HÄRKÄTATAKI

  • 1 T-luupihvi
  • 3 rkl savusoijaa
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl togarashia
  • 1 nori arkki
  • suolaa
  • mustapippuria

TRYFFELIMAJONEESI

  • 2 dl neutraalia öljyä
  • 1 kananmuna
  • 2 tl dijon sinappia
  • 1 rkl tryffeliöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ mustaa tryffeliä
  • 1 rkl limen mehua
  • suolaa ja sokeria maun mukaan

MISOMUNAKOISO

  • 1 munakoiso

MARINADI

  • 1 tl vaaleaa misoa
  • 1 tl agavesiirappia
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl limen mehua

PIKKELISALAATTI

  • 10 cm pala daikonia
  • 1 porkkana
  • fenkolin uloin kerros

Valmistusohje

HÄRKÄTATAKI: Mausta liha kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Grillaa hibachilla kunnes liha saavuttaa halutun kypsyyden. Anna vetäytyä n. 10 min. Leikkaa liha siivuiksi. Asettele siivujen päälle norisuikaleita sekä tryffelimajoneesia. Raasta päälle tuoretta tryffeliä.

TRYFFELIMAJONEESI: Raasta tryffeli. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja tee sauvasekoittimella majoneesi. 

MISOMUNAKOISO JA MARINADI: Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sivele halkaistun munakoison pintaan. Grillaa hibachilla ja kääntele munakoison puolikkaita, niin etteivät ne pala. Käännön yhteydessä voitele marinadilla.

PIKKELISALAATTI: Kuori porkkana ja daikon. Leikkaa mandoliinilla daikonista ja fenkolista ohuita siivuja. Raasta porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä siivuja.

1-2-3 liemi

1 osa riisiviinietikkaa

2 osaa sokeria

3 osaa vettä

Valmista 1-2-3 liemi. Lisää mausteeksi seesamiöljyä, limen mehua ja suolaa.

Kiehauta liemi, anna jäähyä ja lisää kasvikset. Koristele pinjansiemenillä

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun reseptiMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Sokerisuolattua siikaa, pikkelöity fenkolisalaatti, sitrusgeeliä sekä thaibasilika-öljyllä maustettu juurisellerikastike, Iinan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti