Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan resepti

Pohjoismaista_diplomatiaa-17
MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

PUNAVIINIKASTIKE

  • 3,5 dl punaviiniä
  • 4 dl lihalientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 salottisipulia
  • ½ juuriselleri
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 5 oksaa timjamia
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 50 g Valio voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl maizenaa + 1 rkl vettä

POSSUN SISÄFILEE, SIENIDUXELLES JA SAVOIJINKAALI

  • 1 savoijinkaali
  • 2 possun sisäfilettä
  • 800 g suppilovahveroita
  • 1 dl valkoviiniä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl timjamia hienonnettuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 30 g voita
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan
  • 2 rkl kuohukermaa

SIPULIPYREE

  • 5 keltasipulia
  • 50 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl punaviinikastiketta
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

PAITETUT RUUSUKAALIT

  • 500 g ruusukaaleja
  • 30 g voita
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

PUNAVIINIKASTIKE: Kuullota pilkottuja salottisipuleita ja juuriselleriä kattilassa rypsiöljyssä hetki. Lisää valkosipulinkynnet, timjami ja rosmariini ja jatka paistoa hetki. Lisää punaviinietikka ja anna haihtua. Lisää punaviini ja lihaliemi, ja anna haihtua noin puoleen. Siivilöi kastike. Lisää voi ja hunaja. Sekoita maizena ja kylmä vesi kulhossa sekaisin, ja lisää ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen. Kiehauta samalla vispilällä sekoittaen, kunnes kastike saostuu hieman. Tarjoile

POSSUN SISÄFILE, SIENIDUXELLES JA SAVOIJINKAALI: Pilko suppilovahverot pieneksi ja paista kuivalla pannulla, jotta niistä irtoaa neste. Kun sienistä on irronnut mahdollisimman paljon nestettä, lisää voi ja paista sieniin kaunis pinta. Lisää valkoviini, sitruunamehu ja hienonnettu timjami. Haihduta neste pois, lisää kuohukerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Tasoita savojinkaalin lehdistä keskiruoto veitsellä. Ryöppää savoijinkaalin lehdet kiehuvassa suolatussa vedessä noin 3 minuutin ajan. Poista porsaan sisäfileistä kalvot, lisää suola ja mustapippuri ja paista kuumalla pannulla kauttaaltaan kaunis ruskea pinta. Kokoa kääryle. Levitä savoijinkaalin lehdet tasaiseksi matoksi, levitä sieniduxelles tasaisesti kaalin päälle ja aseta porsaan sisäfilee sienien päälle. Rullaa kääryle kelmun avulla. Laita rulla 120 asteiseen uuniin siihen asti, että sisälämpötila on noin 62 astetta. Anna vetäytyä 65 asteeseen. Tarjoile.

SIPULIPYREE: Karamellisoi suikaloituja sipuleita rauhassa pannulla voissa ja sokerissa. Kun sipulit ovat kauniin karamellisoituneet, soseuta blenderissä. Lisää punaviinietikkaa, suolaa ja mustapippuria maun mukaan. 

PAISTETUT RUUSUKAALIT: Poista ruusukaaleista kanta ja halkaise puoliksi. Paista pannulla voissa ja sitruunamehussa noin 7 minuutin ajan. Maista, ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit