Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan resepti

MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

PUNAVIINIKASTIKE

  • 3,5 dl punaviiniä
  • 4 dl lihalientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 salottisipulia
  • ½ juuriselleri
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 5 oksaa timjamia
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 50 g Valio voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl maizenaa + 1 rkl vettä

POSSUN SISÄFILEE, SIENIDUXELLES JA SAVOIJINKAALI

  • 1 savoijinkaali
  • 2 possun sisäfilettä
  • 800 g suppilovahveroita
  • 1 dl valkoviiniä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl timjamia hienonnettuna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 30 g voita
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan
  • 2 rkl kuohukermaa

SIPULIPYREE

  • 5 keltasipulia
  • 50 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl punaviinikastiketta
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

PAITETUT RUUSUKAALIT

  • 500 g ruusukaaleja
  • 30 g voita
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

PUNAVIINIKASTIKE: Kuullota pilkottuja salottisipuleita ja juuriselleriä kattilassa rypsiöljyssä hetki. Lisää valkosipulinkynnet, timjami ja rosmariini ja jatka paistoa hetki. Lisää punaviinietikka ja anna haihtua. Lisää punaviini ja lihaliemi, ja anna haihtua noin puoleen. Siivilöi kastike. Lisää voi ja hunaja. Sekoita maizena ja kylmä vesi kulhossa sekaisin, ja lisää ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen. Kiehauta samalla vispilällä sekoittaen, kunnes kastike saostuu hieman. Tarjoile

POSSUN SISÄFILE, SIENIDUXELLES JA SAVOIJINKAALI: Pilko suppilovahverot pieneksi ja paista kuivalla pannulla, jotta niistä irtoaa neste. Kun sienistä on irronnut mahdollisimman paljon nestettä, lisää voi ja paista sieniin kaunis pinta. Lisää valkoviini, sitruunamehu ja hienonnettu timjami. Haihduta neste pois, lisää kuohukerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Tasoita savojinkaalin lehdistä keskiruoto veitsellä. Ryöppää savoijinkaalin lehdet kiehuvassa suolatussa vedessä noin 3 minuutin ajan. Poista porsaan sisäfileistä kalvot, lisää suola ja mustapippuri ja paista kuumalla pannulla kauttaaltaan kaunis ruskea pinta. Kokoa kääryle. Levitä savoijinkaalin lehdet tasaiseksi matoksi, levitä sieniduxelles tasaisesti kaalin päälle ja aseta porsaan sisäfilee sienien päälle. Rullaa kääryle kelmun avulla. Laita rulla 120 asteiseen uuniin siihen asti, että sisälämpötila on noin 62 astetta. Anna vetäytyä 65 asteeseen. Tarjoile.

SIPULIPYREE: Karamellisoi suikaloituja sipuleita rauhassa pannulla voissa ja sokerissa. Kun sipulit ovat kauniin karamellisoituneet, soseuta blenderissä. Lisää punaviinietikkaa, suolaa ja mustapippuria maun mukaan. 

PAISTETUT RUUSUKAALIT: Poista ruusukaaleista kanta ja halkaise puoliksi. Paista pannulla voissa ja sitruunamehussa noin 7 minuutin ajan. Maista, ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkoliaMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Häränhäntää punaviinikastikkeella ja kasvisfondanttia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Perunagratiini mäti-purjo-fenkolikastikkeella, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalia, mustajuurta ja sieniä, Josen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti